دوره 11، شماره 4 - ( 1400 )                   جلد 11 شماره 4 صفحات 24-5 | برگشت به فهرست نسخه ها

Rahmanseresht H, Mohammadi M, Zeinalian M H. Explain the relationship between decentralization, employee involvement and absorptive capacity in innovation and performance. ORMR 2022; 11 (4) :5-24
رحمان سرشت حسین، محمدی مهیا، زینلیان محمدحسین. تبیین ارتباط میان تمرکز نداشتن، مشارکت کارکنان و ظرفیت جذب در نوآوری و عملکرد سازمانی. پژوهش های مدیریت منابع سازمانی. 1400; 11 (4) :5-24

1- استاد، گروه مدیریت بازرگانی، دانشکده مدیریت و حسابداری، دانشگاه علامه طباطبائی، تهران، ایران.
2- دانشجوی دکتری مدیریت بازرگانی، دانشکده مدیریت و حسابداری، دانشگاه علامه طباطبائی، تهران، ایران. ، mmohammadi@atu.ac.ir
3- دانشجوی دکتری مدیریت بازرگانی، دانشکده مدیریت و حسابداری، دانشگاه علامه طباطبائی، تهران، ایران.
در عصر حاضر، نوآوری و عملکرد آن ضرورتی اجتنابناپذیر در بسیاری از سازمان­ها بهشمار می­آید. تمرکز نداشتن‌ شرکت­ها را قادر می­سازد به‌سرعت به نیازهای در حال تغییر بازار، مشتری و فناوری پاسخ دهند. مشارکت کارکنان نیز منجربه ایجاد پویایی در سازمان می­شود و ازطرفی ظرفیت جذب به‌عنوان یک شاخص مهم، شرکت­ها را قادر می­سازد دانش را برای حفظ مزیت رقابتی بهدست آورند؛ جذب و تغییر دهند و از آن بهره برداری کنند. بنابراین هدف پژوهش این است که جنبه­ های سازمانی مانند تمرکز نداشتن، مشارکت کارکنان، ظرفیت جذب و آثار متقابل آنها را بر عملکرد نوآوری و عملکرد کسب­وکار بررسی کند. روش پژوهش حاضر به‌صورت پیمایشی- تحلیلی و با استفاده از پرسشنامه انجام شده است. پایایی پرسشنامه با استفاده از ضریب آلفای کرونباخ که مقدار آن 0/943 بهدست آمد و روایی بر‌اساس سنجش اعتبار محتوا و فرمول لاوشه (CVR) تأیید شد. با استفاده از نمونه­ گیری تصادفی از جامعه آماری که شامل کارکنان اداره کل واگن­ ها است، تعداد 50 پرسشنامه تکمیل‌شده با استفاده از نرم‌افزار SPSS بررسی شد. یافته­ های پژوهش نشان می­دهد تمرکز نداشتن، مشارکت کارکنان و ظرفیت جذب با عملکرد نوآوری رابطه معنادار مثبت دارد و عملکرد نوآوری نیز بر عملکرد کسب­ وکار مؤثر است.
نوع مقاله: پژوهشی اصیل | موضوع مقاله: رفتار سازمانی و مدیریت منابع انسانی
دریافت: 1399/7/28 | پذیرش: 1400/4/12 | انتشار: 1400/12/10