دوره 13، شماره 1 - ( 1402 )                   جلد 13 شماره 1 صفحات 246-207 | برگشت به فهرست نسخه ها

moeini korbekandi M, Khaefelahi A A, Danaeifard H, Kazemi S H. Designing a scale to measure the soft dimensions of organizational reliability: Mixed research. ORMR 2023; 13 (1) :207-246
معینی کربکندی منصوره، خائف الهی احمدعلی، دانایی فرد حسن، کاظمی سید حسین. طراحی سنجه اندازه گیری ابعاد نرم پایایی سازمانی: پژوهش ترکیبی. پژوهش های مدیریت منابع سازمانی. 1402; 13 (1) :207-246

1- دانشجوی دکتری رفتار سازمانی، دانشکده مدیریت و اقتصاد، دانشگاه تربیت مدرس، تهران، ایران.
2- دانشیار، گروه مدیریت دولتی، دانشکده مدیریت و اقتصاد، دانشگاه تربیت مدرس، تهران، ایران. ، khaefelahi@modares.ac.ir
3- استاد، گروه مدیریت دولتی، دانشکده مدیریت و اقتصاد، دانشگاه تربیت مدرس، تهران، ایران.
4- استادیار، گروه مدیریت دولتی، دانشکده مدیریت و اقتصاد، دانشگاه تربیت مدرس، تهران، ایران.
نرخ بالای تغییرات گسترده محیط معاصر شرایط سخت­تری را برای سازمان‌ها ایجاد و عملکرد آنها را مختل می­کند. بنابراین، توانایی سازمان­ها برای حفظ عملکرد مناسب علیرغم بحران­های پیش‌آمده، در سال­های اخیر اهمیت یافته است. یکی از موضوعات مهم در این شرایط این است که چگونه می­توان پایایی سازمان­ها یا همان توان حفظ عملکرد مناسب آنها در شرایط بحران را ارتقا داد. پایایی سازمانی دو ساحت سخت و نرم دارد که ابعاد ساحت سخت آن چندین دهه است موردتوجه پژوهشگران قرار گرفته است ولی به ابعاد ساحت نرم آن کمتر پرداخته شده است. بدین ترتیب به­رغم دامنه کاربرد گسترده و توجهات نظری اخیر معطوف به ابعاد ساحت نرم پایایی سازمانی، کماکان ابعاد و مولفه­های این نوع پایایی به‌صورتی‌که بتواند به پیاده­سازی آن در سازمان­ها کمک کند شناسایی و تدوین نشده است. بنابراین این پژوهش کوشیده است با استفاده از طرح پژوهش ترکیبی اکتشافی متوالی و براساس مصاحبه­های نیمه‌ساختاریافته و مرور مقالات منتشرشده و با استفاده از روش تحلیل مضمون، مضامین اصلی و فرعی و کدها استخراج شوند که به ابعاد، مولفه­ها و شاخص‌های نرم پایایی سازمانی تغییر نام داده شدند (پژوهش کیفی) و در مرحله دوم برای تعیین روایی سازه از تحلیل عاملی تأییدی استفاده کند. نتیجه حاصل شده نوعی سنجه روا برای اندازه­گیری پایایی در سازمان­هاست.
نوع مقاله: پژوهشی اصیل | موضوع مقاله: رفتار سازمانی و مدیریت منابع انسانی
دریافت: 1401/10/11 | پذیرش: 1401/12/13 | انتشار: 1402/3/22