دوره 13، شماره 1 - ( 1402 )                   جلد 13 شماره 1 صفحات 36-21 | برگشت به فهرست نسخه ها

pourjamshidi H, naderi N, rezaee B. Identifying and prioritizing business coaching competencies. ORMR 2023; 13 (1) :21-36
پورجمشیدی حدیث، نادری نادر، رضایی بیژن. شناسایی و اولویت‌بندی الزامات کوچینگ کسب‌و‌کار. پژوهش های مدیریت منابع سازمانی. 1402; 13 (1) :21-36

1- دانشجوی دکتری کارآفرینی، گروه مدیریت و کارآفرینی، دانشکده اقتصاد و کارآفرینی، دانشگاه رازی، کرمانشاه، ایران.
2- دانشیار، گروه مدیریت و کارآفرینی، دانشکده اقتصاد و کارآفرینی، دانشگاه رازی، کرمانشاه، ایران. ، n.naderi@razi.ac.ir
3- استادیار، گروه مدیریت و کارآفرینی، دانشکده اقتصاد و کارآفرینی، دانشگاه رازی، کرمانشاه، ایران.
پژوهش حاضر با هدف شناسایی و اولویتبندی الزامات کوچینگ کسب‌و‌کار با رویکرد کیفی- کمی انجام شده است که از لحاظ هدف در زمره پژوهشهای توسعه‌ای-کاربردی قرار گرفته است. جامعه مورد‌ مطالعه در بخش کیفی شامل کوچ­های کسب‌و‌کار است که نمونه­ای به تعداد 20 نفر از آنان با رویکرد هدفمند و نمونه­گیری گلوله­برفی انتخاب شد. در بخش کمی جامعه آماری شامل فعالان عرصه کوچینگ کسب‌و‌کار بود که نمونه‌ای به حجم 200 نفر از آنان به‌‌صورت هدفمند در دسترس انتخاب شد. به‌منظور جمع­آوری داده­ها در بخش کیفی از مصاحبه و در بخش کمی از پرسشنامه محقق­ساخته استفاده شد و روایی و پایایی آن­ها مورد تأیید واقع شد، همچنین به‌‌منظور تحلیل داده­ها در بخش کمی از تحلیل عاملی تأییدی و آزمون رتبه‌ای فریدمن برای اولویت‌بندی معیارهای شناسایی شده استفاده شد. یافته‌ها نشان می‌دهد که از بین معیارهای شناسایی‌شده بیشترین رتبه میانگین مربوط به متغیر کسب تجربه (4/04) و کمترین رتبه مربوط به متغیر ویژگی­های روان‌شناختی ( 3/67) است. لازم به ذکر است که در رابطه با الزامات کوچینگ کسب‌و‌کار و تأثیر آن بر توسعه کسب‌و‌کارها مطالعات بسیار اندکی انجام شده است و خلأ جدی در این زمینه احساس می­شود.
نوع مقاله: پژوهشی اصیل | موضوع مقاله: رفتار سازمانی و مدیریت منابع انسانی
دریافت: 1401/10/10 | پذیرش: 1401/12/18 | انتشار: 1402/3/22