دوره 13، شماره 1 - ( 1402 )                   جلد 13 شماره 1 صفحات 99-69 | برگشت به فهرست نسخه ها

Rastgar A, mahavarpour F, mahavarpour F. The Effect of Positive Character Strengths on Business Continuity with the Mediating of Resilience and Moderating Social Responsibility in Corona-Drive Conditions. ORMR 2023; 13 (1) :69-99
رستگار عباسعلی، ماه آورپور فهیمه، ماه آورپور فاطمه. تأثیر توانمندی‌های شخصیتی مثبت‌گرا بر تداوم کسب‌وکار با میانجیگری تاب‌آوری و تعدیل‌گری مسئولیت‌پذیری اجتماعی در شرایط کرونایی. پژوهش های مدیریت منابع سازمانی. 1402; 13 (1) :69-99

1- استاد، گروه مدیریت بازرگانی، دانشکده اقتصاد، مدیریت و علوم اداری، دانشگاه سمنان، سمنان، ایران. ، a_rastgar@semnan.ac.ir
2- دانشجوی دکتری مدیریت بازرگانی، دانشکده اقتصاد، مدیریت و علوم اداری، دانشگاه سمنان، ایران.
3- کارشناسی ارشد روانشناسی عمومی، دانشکده روانشناسی و علوم تربیتی، دانشگاه یزد، بزد، ایران.
توانمندی‌های شخصیتی مثبت‌گرا را می‌توان به‌عنوان ویژگیهای تعریف کرد که به فرد اجازه میدهد در بهترین حالت شخصی خود عمل کند. توانمندی‌ها به‌ویژه برای کسب دانش و حل مسئله مهم هستند. شناخت ابعاد توانمندی‌های شخصیتی بر تداوم و رشد کسب‌وکار مؤثر است؛ بنابراین این پژوهش با هدف بررسی تأثیر توانمندی‌های شخصیتی مثبتگرا بر تداوم کسب‌وکار با میانجیگری تابآوری و تعدیلگری مسئولیت اجتماعی در شرایط کرونایی پرداخته ‌شده است. نمونه آماری این پژوهش شامل 240 نفر مدیران کسب‌وکارهای خدماتی در شهر اصفهان است. به‌منظور جمع‌آوری دادههای پژوهش، از پرسشنامه و روش نمونه‌گیری در دسترس استفاده شد. پایایی و روایی سازههای پژوهش با استفاده از آلفای کرونباخ و میانگین واریانس استخراجی به تأیید رسید. به کمک نرم‌افزارSmartPLS3 فرضیههای پژوهش بررسی شدند. نتایج پژوهش نشان داد که توانمندی‌های شخصیتی مثبتگرا بر تاب‌آوری تأثیر مثبت و معناداری دارد. همچنین تاب‌آوری بر تداوم کسب‌وکار تأثیر مثبت و معناداری دارد. به‌منظور ارتقا تداوم کسب‌وکار از راه توانمندی شخصیتی مثبتگرا، باید بر تاب‌آوری تأکید شود. همچنین چهار عملکرد مهم توانمندی‌های شخصیتی، فضیلت‌های خرد، خویشتنداری، شجاعت و تعالی بر تاب‌آوری تأثیر مثبت و معناداری دارد. دو عملکرد دیگر توانمندی‌های شخصیت؛ فضیلت انسانیت و عدالت بر تاب‌آوری تأثیر معناداری ندارد. قابل ‌ذکر است که متغیر تعدیلگر مسئولیت اجتماعی در دوران کرونا، رابطه تابآوری و تداوم کسب‌وکار را تعدیل نمی‌کند.
نوع مقاله: پژوهشی اصیل | موضوع مقاله: رفتار سازمانی و مدیریت منابع انسانی
دریافت: 1401/4/28 | پذیرش: 1401/10/4 | انتشار: 1402/3/22