دوره 13، شماره 1 - ( 1402 )                   جلد 13 شماره 1 صفحات 205-181 | برگشت به فهرست نسخه ها

mohammadian B, Karimi A, Shariati V. Typology of Employee Value Proposition in Knowledge-Based Businesses. ORMR 2023; 13 (1) :181-205
محمدیان بهزاد، کریمی آصف، شریعتی وحید. گونه شناسی انواع ارزش پیشنهادی کارکنان در کسب‌وکارهای دانش‌بنیان. پژوهش های مدیریت منابع سازمانی. 1402; 13 (1) :181-205

1- استادیار، گروه مدیریت، دانشکده مدیریت و حسابداری، دانشکدگان فارابی، دانشگاه تهران، تهران، ایران. ، b.mohammadian@ut.ac.ir
2- دانشیار، گروه مدیریت، دانشکده مدیریت و حسابداری، دانشکدگان فارابی، دانشگاه تهران، تهران، ایران.
3- دانش‌آموخته کارشناسی ارشد کارآفرینی، دانشکده مدیریت و حسابداری، دانشکدگان فارابی، دانشگاه تهران، تهران، ایران.
جذب کارکنان شایسته و ماهر و همچنین نگهداشت نیروی‌های فعلی به یکی از مهم‌ترین دغدغه‌های سازمان‌ها و کسب‌وکارهای پیشرو، در فضای رقابتی و پویای امروز تبدیل ‌شده است. ارزش پیشنهادی کارکنان در قالب مجموعه‌ای از پیشنهاد‌ها و ارزش‌ها، محرکی کلیدی برای جذب استعدادهای برتر در بازار کار بوده و ضمن ایجاد رضایت شغلی برای کارکنان فعلی، تأثیر به‌سزایی در کاهش نرخ جابه‌جایی افراد از سازمان و ترک خدمت آنان دارد. این پژوهش با هدف شناسایی و اولویت‌بندی انواع ارزش پیشنهادی کارکنان در کسب‌وکارهای دانش‌بنیان و با روش آمیخته (کیفی- کمی) انجام شد. در فاز کیفی نخست از راه مصاحبه نیمه‌ساختاریافته با 10 نفر از خبره­های شرکت‌های دانش‌بنیان، داده‌های موردنظر جمع‌آوری‌شده و به روش تحلیل تم تجزیه‌وتحلیل شد. در ادامه با هدف اولویت‌بندی انواع ارزش پیشنهادی شناسایی‌شده، پرسشنامه در میان 10 نفر از خبرگان حوزه مربوط توزیع شد. برای تجزیه‌وتحلیل اطلاعات به‌دست‌آمده، روش بهترین- بدترین (BWM) استفاده شد. درنهایت با اولویت‌بندی 14 ارزش اصلی، طراحی مسیر شغلی جذاب و هدفمند به‌عنوان مهم‌ترین ارزش و طراحی فرهنگ سازمانی دوستانه، به‌عنوان کم‌اهمیت‌ترین گونه ارزش پیشنهادی شناسایی شدند.
نوع مقاله: پژوهشی اصیل | موضوع مقاله: رفتار سازمانی و مدیریت منابع انسانی
دریافت: 1401/4/7 | پذیرش: 1401/11/3 | انتشار: 1402/3/22