دوره 11، شماره 2 - ( 1400 )                   جلد 11 شماره 2 صفحات 63-41 | برگشت به فهرست نسخه ها

Roodsaz H, Seyednaghavi M, hosseinpoor D, Mahjoub A. Identification and Prioritization of the Methodological Problems in the Study of the Relationship Between HRM and Performance Outcomes. ORMR 2021; 11 (2) :41-63
رودساز حبیب، سید نقوی میر علی، حسین پور داوود، محجوب علی. شناسایی و اولویت‌بندی مشکلات روش‌شناختی در مطالعه رابطه شیوه‌های مدیریت منابع انسانی با پیامدهای عملکردی. پژوهش های مدیریت منابع سازمانی. 1400; 11 (2) :41-63

1- دانشیار، گروه مدیریت دولتی، دانشکده مدیریت و حسابداری، دانشگاه علامه طباطبائی، تهران، ایران.
2- استاد، گروه مدیریت دولتی، دانشکده مدیریت و حسابداری، دانشگاه علامه طباطبائی، تهران، ایران.
3- کاندید دکتری، گروه مدیریت دولتی، دانشکده مدیریت حسابداری، دانشگاه علامه طباطبائی، تهران، ایران ، a.mahjoub@atu.ac.ir
یکی از مهمترین موضوعات مطالعاتی حوزه مدیریت منابع انسانی در دهههای اخیر، مطالعه روی ارتباط میان شیوههای مدیریت منابع انسانی با پیامدهای عملکردی است. اهمیت این دسته از مطالعهها آن قدر زیاد است که از جنبه خُرد و کلان و از تأثیر اقتباس شیوههای مدیریت منابع انسانی بر افزایش عملکرد تا فلسفه وجودی واحد منابع انسانی و ماهیت فعالیتهای آن را در بر میگیرد. با وجود این، دستهای از پژوهشها بهصورت علمی به انتقاد نسبت به پژوهشهای حوزه مطالعاتی مذکور پرداخته و یافتههای غالب آنان را بهصورت جدی مورد سؤال قرار دادهاند. انتقادهای ذکر شده اغلب جنبههای روششناختی پژوهشهای پیشین را در بر میگیرد. نظر به اهمیت موضوع و نبود پژوهشی در راستای معرفی و جمعبندی آن انتقادها، در پژوهش حاضر در دو فاز، نخست با استفاده از رویکرد «تلفیق ترکیبی تحقیقات» که یکی از رویکردهای روش فراترکیب محسوب میشود، با مطالعه، جمعبندی و تلخیص 40 مقاله انتقادی معتبر درزمینه مذکور، نقشه راهنمای پنج بخشیای برای معرفی انتقادهای مطرحشده در‌‌خصوص پژوهشهای حوزه مدیریت منابع انسانی- عملکرد ارائه و تشریح شده است. برای سنجش روایی پژوهش از پرسش­های استاندارد «برنامه مهارتهای ارزیابی حیاتی، استفاده و در راستای سنجش پایایی پژوهش نیز از شاخص کاپای کوهن در نرمافزار SPSS استفاده شد که با مقدار 762/0 پایایی تأیید شدند. در فاز دوم پژوهش نیز، موارد یافتهشده از فاز نخست پژوهش با استفاده از روش تحلیل سلسله مراتبی اولویتبندی شدند.
نوع مقاله: پژوهشی اصیل | موضوع مقاله: رفتار سازمانی و مدیریت منابع انسانی
دریافت: 1399/6/16 | پذیرش: 1400/1/30 | انتشار: 1400/6/8