دوره 10، شماره 1 - ( 1399 )                   جلد 10 شماره 1 صفحات 155-135 | برگشت به فهرست نسخه ها

azizi F. The Relation between Knowledge Economy Index and GDP Growth in Iran’s Economy. ORMR 2020; 10 (1) :135-155
عزیزی فیروزه، مرادی فهیمه. رابطه بین شاخص‌اقتصاد دانش‌بنیان و رشد تولید ناخالص داخلی در اقتصاد ایران. پژوهش های مدیریت منابع سازمانی. 1399; 10 (1) :135-155

1- استادیار، گروه توسعه اقتصادی مرکز مطالعات مدیریت و توسعه فناوری دانشگاه تربیت مدرس، تهران، ایران ، fazizi@modares.ac.ir
2- دانش‌آموخته کارشناسی ارشد اقتصاد، گروه اقتصاد، دانشکده اقتصاد و علوم اجتماعی دانشگاه الزهرا، تهران، ایران.
هدف اصلی این مقاله بررسی ارتباط بین شاخص اقتصاد دانشبنیان و رشد تولید ناخالص داخلی در اقتصاد ایران حدود 20 سال گذشته است. در این راستا، ارتباط بین شاخص اقتصاد دانشبنیان براساس چارچوب روش شناسی ارزیابی دانش بانک جهانی با رشد تولید ناخالص داخلی سالهای 1996 تا 2017 در اقتصاد ایران بررسی شده است. برای آزمون رابطه کوتاهمدت و بلندمدت این متغیرها از آزمون همگرایی یوهانسون و آزمون انگل گرنجر استفاده شد. نتایج ارتباط بلندمدت از شاخص اقتصاد دانشبنیان به رشد تولید ناخالص داخلی را در طول سالهای بررسیشده برای اقتصاد ایران تأیید کرد. باتوجهبه نیاز اقتصاد ایران به توجه به رشد اقتصادی حاصل از بخش غیرنفتی، به‌نظر میرسد توجه به متغیرهای سازنده شاخصهای فرعی اقتصاد دانشبنیان و تولید محصولات دانشبنیان برای اقتصاد ایران ضروری به‌نظر میرسد. در این راستا سیاستگذاری متمرکز دولتی بر تقویت شاخص اقتصاد دانشبنیان باید موردتوجه قرار گیرد.

نوع مقاله: پژوهشی اصیل | موضوع مقاله: رفتار سازمانی و مدیریت منابع انسانی
دریافت: 1398/10/14 | پذیرش: 1399/2/19 | انتشار: 1399/4/23