دوره 9، شماره 2 - ( 1398 )                   جلد 9 شماره 2 صفحات 17-1 | برگشت به فهرست نسخه ها

sariraei S, alavi B, aslani S. Organizational commitment and motivations of knowledge workers; A study of mixed profiles. ORMR 2019; 9 (2) :1-17
اصل صریرایی سمیرا، علوی سید بابک، اصلانی شیرین. تعهد و انگیزه‌های کارکنان دانش محور؛ مطالعه‌ای برای شناسایی نیم‌رخ‌های ترکیبی. پژوهش های مدیریت منابع سازمانی. 1398; 9 (2) :1-17

1- کارشناس ارشد مدیریت کسب و کار، دانشگاه صنعتی شریف، تهران، ایران. ، sariraei@gmail.com
2- دانشیار، دانشکده مدیریت و اقتصاد، دانشگاه صنعتی شریف، تهران، ایران.
3- استادیار، دانشکده مدیریت و اقتصاد، دانشگاه صنعتی شریف، تهران، ایران.
محققان بهتازگی بررسی ترکیب مدلهای انگیزش و تعهد را آغاز کرده و مدلهای مشترکی ارائه دادهاند که میتواند رابطه این دو را بهتر از گذشته تبیین کند. در همین راستا، این تحقیق برای اولین بار مدلی ترکیبی از دو متغیر انگیزش با استفاده از نظریه خودتعیینگری و متغیر تعهد با بهرهگیری از مدل مهیر و آلن و از زاویه فردمحور ارائه میکند و این مدل را در جامعه آماری برخی از کارکنان دانشمحور ایرانی بررسی میکند. این بررسی به روش تحلیل خوشهای دو مرحلهای شامل روش سلسله مراتبی و بهینهسازی فاصله نیمرخها روی 306 نفر از کارکنان دانشمحور چهار سازمان ایرانی انجام میشود. نتایج وجود چهار نیمرخ را در این این افراد نشان میدهد که براساس ویژگیهای آنها، «افراد با انگیزههای متنوع و ملایم»، «افراد با انگیزه و دارای انگیزههای ذاتی ملایم»، «افراد با انگیزه و دارای انگیزههای بیرونی ملایم» و «افراد با انگیزه‌های درونی» نامگذاری میشوند. ویژگیهای این نیمرخها از بعد انگیزش و تعهد در تحقیق بررسی میشود. نتایج این تحقیق از زاویه کمک به گسترش ادبیات موضوع مشترک تعهد و انگیزش و از نظر شناخت ویژگیهای کارکنان دانشمحور سازمانها و دستهبندی آنان از نظر ویژگیهای انگیزشی و تعهدی و شخصیتی میتواند مفید باشد.
نوع مقاله: مقالات علمی پژوهشی | موضوع مقاله: رفتار سازمانی و مدیریت منابع انسانی
دریافت: 1398/9/17 | پذیرش: 1398/9/17 | انتشار: 1398/9/17