دوره 5، شماره 3 - ( 1394 )                   جلد 5 شماره 3 صفحات 22-1 | برگشت به فهرست نسخه ها

nobahar E, Azar A. Developing a Performance Evaluation Model for Bank Branches Using a Hybrid Approach of Pca and Dea: Case of Third Level Branches of Keshavarzi Bank. ORMR 2015; 5 (3) :1-22
نوبهار عماد، آذر عادل. ارائه مدل ارزیابی عملکرد شعب بانک با استفاده از رویکرد ترکیبی تحلیل مؤلفه‌های اصلی و تحلیل پوششی داده ها PCA-DEA. پژوهش های مدیریت منابع سازمانی. 1394; 5 (3) :1-22

1- دانشجوی کارشناسی ارشد، مدیریت صنعتی، دانشکده مدیریت و اقتصاد ، دانشگاه تربیت مدرس، تهران، ایران.
2- استاد گروه مدیریت صنعتی، دانشکده مدیریت و اقتصاد، دانشگاه تربیت مدرس، تهران، ایران.
همواره ارزیابی عملکرد به عنوان یکی از مسائل حیاتی سازمان‌ها مطرح بوده است. هر سازمان نیاز دارد تا برای تعیین، تعدیل و ایجاد تغییرات در اهداف بلند‌مدت و کوتاه‌مدت خود، عملکرد خود را مورد ارزیابی مستمر قرار دهد. باتوجه به نقش کلیدی بانک‌ها به عنوان یکی ازمهم‌ترین ارکان مالی واقتصادی درهرجامعه، ارزیابی عملکرد دراین نهادمالی ازاهمیت به‌سزایی برخورداراست. در این پژوهش 100 شعبه درجه سه بانک کشاورزی به‌وسیله 36 زیر‌شاخص (7 زیر‌شاخص نهاده‌ای و 29 زیر شاخص ستانده‌ای) مورد ارزیابی قرار گرفتند که این زیر‌شاخص‌ها در قالب 3 نهاده اصلی و 7 ستانده اصلی دسته‌بندی شدند. در این پژوهش از مدل CCR خروجی محور به عنوان مدل اصلی استفاده شده است و برای کاهش تعداد زیر‌شاخص‌ها و دست پیدا کردن به شاخص‌های اصلی، سه سناریوی میانگین ساده، میانگین موزون با استفاده از اوزان حاصل از فرآیند تحلیل سلسله مراتبی وتحلیل مؤلفه‌های اصلی اجرا شده‌اند و خروجی‌های این سه سناریو به عنوان ورودی‌های مدل CCR خروجی محور  قرار گرفتند. در انتها با استفاده از ضریب پراکندگی، افزایش قدرت تمییزمدل تحلیل پوششی داده ها هر سه سناریو مورد بررسی قرار گرفت و مشخص شد که سناریوی PCA-DEA موجب افزایش بیشتر قدرت تمییز نسبت به دو سناریوی دیگر می‌شود.
نوع مقاله: مقاله استخراج شده از پایان نامه | موضوع مقاله: مدیریت صنعتی
دریافت: 1392/12/26 | پذیرش: 1394/9/1 | انتشار: 1395/1/16