جستجو در مقالات منتشر شده


۱۵ نتیجه برای بازدهی


دوره ۸، شماره ۳۲ - ( ۷-۱۳۹۰ )
چکیده

  چکیده     امروزه برچسب گذاری تغذیه­ای فرآورده­های غذایی ماهی و برآورد میزان بازدهی فیله آن از نیازهای مهم صنایع فرآوری ماهی می­باشد. هدف این پژوهش تعیین ترکیب شیمیایی و بازدهی فیله ماهی فیتوفاگ (Hypophthalmichthys molitrix) به منظور طبقه­بندی و برچسب گذاری تغذیه­ای فرآورده­های حاصل از آن با استفاده از معادلات رگرسیونی می­باشد. بدین منظور ۵۰ عدد ماهی فیتوفاگ در محدوده اندازه­های بازاری صید و میزان بازدهی محصول فیله، محتوای رطوبت، چربی، پروتئین، خاکستر و انرژی آن­ها مورد سنجش قرار گرفت. سپس روابط بین این فاکتورها با طول کل ماهی مورد بررسی قرار گرفته و نوع رابطه و معادله آن­ها تعیین گردید. طبق نتایج به دست آمده رابطه­ی بین لگاریتم محتوای رطوبت و  لگاریتم طول کل ماهی به صورت رگرسیونی خطی معکوس بوده (۰۵/۰>p) در حالی­که رابطه­ی بین میزان چربی، پروتئین و انرژی و بازدهی فیله با طول کل ماهی به صورت رگرسیونی خطی مثبت بود (۰۵/۰>p). به طور کلی این معادلات به صورت  Y= bX± a می­باشد. طبق این نتایج بین محتوای خاکستر فیله و طول کل ماهی رابطه­ای وجود نداشت. رابطه­ی بین محتوای پروتئین و طول کل ماهی معنی­دار ولی ضعیف بود (۱۸/۰=۲R). با توجه به وجود این روابط و تعیین معادلات آن­ها، جهت دسته بندی ماهیان می­توان از شاخص طول کل ماهیان را با استفاده از دستگاه دسته­بندی و سپس از طریق معادلات به دست آمده برای  بازدهی فیله و ترکیب تقریبی، برآورد اقتصادی و تعیین میزان رطوبت، چربی، پروتئین، خاکستر و انرژی هر دسته به منظور برچسب گذاری تغذیه­ای و تصمیم گیری جهت فرآوری آن اقدام نمود.    

دوره ۱۰، شماره ۱ - ( ۱- )
چکیده

در این مقاله طرحواره جدیدی برای سیستم محرک ارائه می‌شود که باعث افزایش توان و بهبود بازدهی شناورهای زیرسطحی می‌شود. با استفاده از این روش بدون آنکه حجم و وزن سیستم محرک افزایش یابد توان و بازده آن افزایش می‌یابد. این طرح در سرعت گشت‌زنی شناور نسبت به روش استفاده از موتور دو آرمیچره -که یکی از روشهای متداول در زیردریایی‌ها است- بازدهی را به‌میزان قابل توجهی افزایش می‌دهد و نسبت به سایر آرایشهای متداولی که تاکنون گزارش شده برتری دارد. به دلیل اختلاف مشخصات دو موتور، این طرحواره به سیستم کنترل پیچیده‌ای نیاز دارد. در این مقاله ابتدا نوعی کنترل‌کننده پیچیده پیشنهاد شده و کنترل پذیری و پایداری آن اثبات می‌شود. سپس با تفکیک دینامیک‌های کند و تند، سیستم کنترل به دو سیستم کنترل ساده تبدیل می‌شود. به این ترتیب سیستم چند ورودی چند خروجی غیرخطی همراه با اغتشاش به دو زیر سیستم تک وروردی تک خروجی تفکیک شده و طراحی کنترل‌کننده ساده‌تر شده و می‌توان از کنترل‌کننده‌های کلاسیک نیز استفاده کرد. نتایج حاصل از شبیه‌سازی دو طرح مختلف کنترل‌کننده کلاسیک و کنترل‌کننده فازی ارائه شده است. آزمونهای انجام شده بر روی نمونه آزمایشگاهی و صنعتی، نتایج مقاله را تأیید می‌کند.

دوره ۱۱، شماره ۳ - ( ۷-۱۳۹۰ )
چکیده

در این مطالعه، انتخاب سبد دارایی خانوار در حضور بازار مسکن برای نخستین بار در ایران مورد بررسی قرار گرفته است. یکی از نظریه های مهم در خصوص قیمت مسکن و تحولات آن، نظریه سبد دارایی های خانوار است و بر مبنای آن، سیکل های تجاری مسکن بر سهم آن از سبد دارایی¬ها اثر تعیین کننده ای خواهند داشت. برای این منظور داده های مربوط به دارایی ها شامل : سهام، ارز، سکّه، سپرده بانکی، اوراق مشارکت و مسکن طی دوره ۱۳۸۵-۱۳۷۰ مورد استفاده قرار گرفته است . پس از محاسبه بازدهی، ریسک و ضرایب همبستگی دارایی ها طی دوره مورد نظر، با به کارگیری مدل میانگین- واریانس و استفاده از نرم افزار MATLAB، ترکیب دارایی ها در سبد دارایی خانوارها استخراج شده است. این مدل با شبیه سازی و لحاظ وزن های مختلف برای هر یک از دارایی ها، ابتدا ترکیب بهینه دارایی خانوارها بدون حضور مسکن و بر اساس طبقه بندی خانوارها به: کم ریسک، ریسک متوسط و پر ریسک و بر مبنای میزان ریسک پذیری تعیین می گردد. سپس این موضوع مورد بررسی قرار می گیرد که: آیا حضور مسکن در سبد دارایی و انتخاب آن از سوی خانوارها باعث بهبود ریسک و بازدهی سبد دارایی و تغییر ترکیب پرتفولیو خواهد شد؟ مرز کارآیی که پوش کاراترین سبد دارایی¬ها است، استخراج می شود و نتایج نشان می دهد مسکن دارایی مهمی در سبد دارایی در دوره رونق قیمت مسکن می باشد که موجب انتقال مرز کارآیی خواهد شد.

دوره ۱۲، شماره ۲ - ( ۴- )
چکیده

با توسعه فن‌آوری‌های شبکه هوشمند سهم منابع انرژی تجدیدپذیر و سامانه‌های ذخیره‌ساز انرژی الکتریکی افزایش یافته است. از طرفی دیگر، با توسعه فن‌آوری‌های الکترونیک قدرت سهم تجهیزات جریان مستقیم افزایش قابل توجهی کرده است. بنابراین، به یک سیستم قدرت انعطاف‌پذیری نیاز است تا یکپارچه‌سازی این منابع و مصرف‌کنندگان نوین انرژی الکتریکی تسهیل شود. در این مقاله، شبکه‌های توزیع محلی هایبرید (شامل خطوط مجزای جریان مستقیم و متناوب) به عنوان جایگزین مناسبی برای شبکه­های توزیع سنتی برای تقویت یکپارچه‌سازی منابع انرژی تجدیدپذیر و خودروهای برقی پیشنهاد شده­اند. به همین منظور دو مدل خطی آمیخته عدد صحیح برای بهره‌برداری از شبکه‌های توزیع سنتی و مختلط با در نظر گرفتن نفوذ گسترده منابع انرژی تجدیدپذیر و خودروهای برقی پیشنهاد شده است. این دو مدل با استفاده از نرم‌افزار GAMS با هدف کمینه‌سازی هزینه بهره‌برداری حل شده است و نتایج حاصله بیانگر زمانبندی بهینه منابع انرژی قابل ‌کنترل و سیستم‌های ذخیره‌ساز داخل شبکه است. همچنین مطالعات سرمایه­گذاری و پایایی نیز به منظور مقایسه این دو شبکه صورت گرفته است. علاوه بر مطالعات عددی بر روی یک شبکه نمونه انجام شده است تا میزان کارایی ساختار پیشنهادی ارزیابی شود.
آقای احمد آقامحمدی، دکتر فریدون اوحدی، دکتر محسن صیقلی، دکتر بهمن بنی مهد،
دوره ۱۲، شماره ۲ - ( ۷-۱۴۰۱ )
چکیده

ارز دیجیتال شکل خاصی از پول دیجیتال است که بر پایه علم رمز‌نگاری ایجاد شده است. هزینه و زمان انتقال ارز دیجیتال به نقاط مختلف، کمتر از روش سنتی است. در بانکداری، روش نقل و انتقال ارزهای فیات بهدلیل قیمت‌های متفاوت، طولانی‌بودن زمان انتقال و هزینه بالای کارمزدهای سوئیفت، ریسک‌های متعددی را برای بانک‌ها بهوجود آورده است. هدف اصلی از انجام پژوهش، ارائه یک الگو برای برآورد میزان بازدهی و ریسک پرتفوی ارزی بانک‌ها در ایران و ارزیابی اثر اضافه‌شدن ارزهای دیجیتال به پرتفوی بانک‌ها از نظر میزان بازدهی، ریسک و بهینه‌سازی آن با استفاده از مدل ارزش در معرض خطر است. برای بررسی میزان تغییرات ریسک پرتفوی ارزی بانک‌ها در ترکیب‌شدن با ارزهای دیجیتال، نخست بازده و ریسک یک پرتفوی ارزی استفاده‌شده در بانک‌های ایران، با استفاده از روش ارزش در معرض خطر محاسبه و بهینه‌سازی می‌شود. سپس با انتخاب تعدادی از ارزهای دیجیتال و اضافه‌کردن آنها به پرتفوی ارزی بانک‌ها، بازده و ریسک مربوط به پرتفوی جدید محاسبه شده و با استفاده از نرم‌افزار لینگو بهینه‌سازی می‌شود. نتایج حاصل از پژوهش، نشان از کاهش ریسک پرتفوی جدید دارد.


دوره ۱۳، شماره ۳ - ( ۸- )
چکیده

فوتونیک کریستال­ها(PC)با خواص اپتیکی ویژه، می­توانند به منظور افزایش جذب نور و بهبود بازدهی تبدیل سلول­های خورشیدی استفاده گردند. ممانعت از انتشارطول­موج­های خاصی از نور در فوتونیک کریستال­ها منجر به افزایش طول مسیر نور در الکترود فعال سلول خورشیدی می­شود که احتمال جذب فوتون را بالا می­برد. در این مقاله، از روش آندایز دومرحله­ای برای تولید سلول خورشیدی حساس شده با رنگدانه (DSSC) استفاده شده است که شامل الکترود فعالی با زبری سه-بعدی مشابه ساختار فوتونیک کریستال می­باشد. این روش یک روش ساده برای تولید ساختارهای شبه فوتونیک کریستال می­باشد و نقش مهمی در افزایش توان خروجی از DSSC دارد.از DSSC معمولی می­باشد

دوره ۱۵، شماره ۷۴ - ( ۱-۱۳۹۷ )
چکیده

چکیده استخراج به کمک امواج فراصوت یک روش جایگزین ارزان، ساده و کارآمد در مقایسه با روش­های متداول استخراج می­باشد. هدف از این مطالعه مقایسه عملکرد استخراج روغن دانه نارنج (Citrus aurantium) به کمک امواج فراصوت می­باشد. در این مطالعه، اثر استخراج به کمک امواج فراصوت (۲، ۴ و ۶ ساعت) در مقایسه با روش استخراج الکترومنتل (۸ ساعت در ۳۰۰ وات، ۱۲ ساعت در ۲۰۰ وات و ۲۴ ساعت در ۱۰۰ وات) و روش متداول سوکسله (۴۲ ساعت) بر بازدهی و ترکیب روغن دانه نارنج انجام پذیرفت. ترکیب اسید چرب روغن‌های دانه نارنج استخراج شده به‌وسیله روش کروماتوگرافی گازی سریع تعیین شدند. روش­های مختلف استخراج به شکل معنی­داری بر بازدهی روغن دانه نارنج موثر بودند (۰۵/۰P<) و می­توان استخراج به کمک امواج فراصوت را به عنوان یک روش سریع معرفی نمود. علاوه بر این، در تمامی روش­های استخراج، بازدهی روغن دانه نارنج با افزایش زمان استخراج افزایش یافت. نتایج به‌دست آمده بیانگر این مسئله بود که در بین اسیدهای چرب اشباع و غیراشباع، اسید پالمیتیک و اسید لینولئیک به شکل معنی­داری به‌ترتیب بالاترین مقادیر را داشتند (۰۵/۰P<). همچنین، مقادیر اسیدهای چرب تک غیراشباع و اسیدهای چرب چند غیراشباع خصوصا اسید چرب آلفا لینولنیک در روغن دانه نارنج مشابه روغن‌های سویا و کانولا بود. ترکیب اسیدهای چرب روغن‌های حاصل از روش‌های مختلف استخراج اختلاف معنی­داری نداشتند (۰۵/۰P<). با استفاده از روش‌های استخراج به کمک امواج فراصوت و الکترومنتل می­توان در مدت زمان کمتری، روغن‌هایی با ویژگی­های مشابه روغن استخراج شده توسط روش استاندارد سوکسله به‌دست آورد.

دوره ۱۵، شماره ۷۵ - ( ۲-۱۳۹۷ )
چکیده

چکیده
هدف از این تحقیق، انتخاب استاندارد داخلی مناسب جهت تعیین خلوص آلکیل استر روغن سویا به کمک کروماتوگرافی گازی بود. در این پژوهش، متیل استر اسیدهای چرب روغن سویا با روش اینتراستریفیکاسیون به کمک مایکروویو تولید شدند. متیل استر اسید مارگاریک و اسید بوتیریک به عنوان دو استاندارد داخلی و هر کدام در دو سطح ۱۰ و ۳۰ درصد (وزنی/ وزنی) به متیل استرهای روغن سویا اضافه شدند. طبق نتایج کروماتوگرافی گازی، درصد خطا در غلظت­های ۱۰ و ۳۰ درصد به ترتیب ۰۰/۸۵ و ۳۳/۱۱۳ درصد برای اسید بوتیریک و به ترتیب ۱۰/۰ و ۶۷/۶ درصد برای متیل استر اسید مارگاریک بود. اگرچه استفاده از اسید بوتیریک به عنوان استاندارد داخلی در مقایسه با اسید مارگاریک دارای مزایایی نظیر صرفه­جویی در زمان آماده­سازی، کاهش مصرف مواد اولیه و هزینه نهایی می­باشد، اما به دلیل قطبی بودن و وزن مولکولی پایین­تر نمی­تواند شاخص مناسبی برای روغن­های حاوی اسیدهای چرب بلند زنجیر مانند روغن سویا باشد. اگرچه استفاده از اسید مارگاریک نیازمند انجام استریفیکاسیون است اما نتایج آن دقیق­تر است. بنابراین، استفاده از متیل استر اسید مارگاریک به عنوان استاندارد داخلی جهت تعیین بازدهی اینتراستریفیکاسیون روغن سویا پیشنهاد می­شود.

دوره ۱۶، شماره ۱۲ - ( ۱۲-۱۳۹۵ )
چکیده

در مقاله حاضر به مقایسه تجربی بین مشعل متخلخل سطحی و مشعل معمولی در مصارف خانگی به عنوان اجاق گاز بر اساس استاندارد ملی ایران به شماره ۱۰۳۲۵ پرداخته شده‌است. این مقایسه بین مشعل معمولی رایج در بازار و مشعل متخلخل هم اندازه آن صورت گرفته‌است. ابتدا حدود شعله‌وری مشعل متخلخل سیلیکون‌کاربایدی مورد بررسی قرار گرفته است. نتایج نشان دهنده تشکیل شعله در نسبت هم ارزی‌های کمتر از ۱ بود، به طوریکه بهترین عملکرد در نسبت هم‌ارزی حوالی ۰,۷ بدست آمد. با تغییر فاصله مشعل تا ظرف و قطر ظرف مشخص شد که برای ظرف به قطر ۲۶ و فاصله ۱ سانتی‌متر مشعل متخلخل تا ۵۵ % بازدهی دارد. مقایسه بازدهی و آلایندگی مشعل معمولی و حالت بهینه مشعل متخلخل نشان داد که در شرایط برابر توان، فاصله مشعل از ظرف، قطر ظرف، قطر مشعل، ابزار اندازه‌گیری و روش یکسان بازدهی مشعل‌ متخلخل می‌تواند تا ۱.۵ برابر بزرگتر از بازدهی مشعل‌ معمولی باشد. تولید آلاینده‌های ناکس و کربن‌مونو‌اکسید در مشعل معمولی به ترتیب ۸ و ۸ تا ۲۶ برابر مشعل متخلخل است. با توجه به بازدهی بالاتر و آلایندگی کمتر، مشعل‌های متخلخل می‌توانند جایگزین مناسبی برای مشعل‌های معمولی در مصارف خانگی باشند.

دوره ۱۷، شماره ۴ - ( ۸-۱۳۹۶ )
چکیده

در این تحقیق، از روش فنتون اصلاح شده برای رفع آلودگی خاک آلوده به ۲-متیل پروپان-۲-تیول استفاده شده است. روش طراحی ترکیب مرکزی به‌منظور بررسی اثرات فاکتورهای مورد بررسی مشتمل بر غلظت اولیه پراکسید هیدروژن (w/v%)، نسبت وزنی FeSO۴ به خاک (w/w) و نسبت زمان هم‌زدن مخلوط به کل زمان رفع آلودگی (%) و برهم کنش میان آنها مورد استفاده قرار گرفت.
تحلیل واریانس و آنالیز پارتو نتایج آزمایش‌ها نشان داد که با غلظت اولیه ۶۴۶۹۰ جزء در میلیون جزء آلودگی به ترتیب فاکتورهای نسبت زمان هم زدن مخلوط به کل زمان رفع آلودگی، غلظت اولیه پراکسید هیدروژن و نسبت وزنی FeSO۴ به خاک بر میزان رفع آلودگی خاک آلوده به ۲-متیل پروپان-۲-تیول موثر هستند. همچنین برهم کنش فاکتورهای غلظت اولیه پراکسید هیدروژن و نسبت وزنی FeSO۴ به خاک بر نتایج رفع آلودگی موثر شناخته شد.
مقدار P برای فقدان برازش (۰۶۲/۰) ناشی از تحلیل واریانس نشان داد که مدل پیشنهاد شده به خوبی می‌تواند نتیجه اثر فاکتورها بر آلودگی‌زدایی را با دقت خوبی پیش‌بینی نماید (%۱۲/۹۵=R۲).
علاوه بر این، شرایط بهینه پیشنهاد شده برای حداکثر بازدهی رفع آلودگی ۲-متیل پروپان-۲-تیول نشان داد که برای حصول چنین شرایطی باید فاز دوغابی تا حد ممکن مخلوط گردد و یک مقدار بهینه از غلظت پراکسید هیدروژن و سولفات آهن(II) در بازه آزمایشگاهی مورد نظر بکار گرفته شود.
با استفاده از روش ترکیب مرکزی برای حداکثر بازدهی آلودگی‌زدایی مقدار ۰۸۴/۹۴ درصد پیش‌بینی شد که انطباق خوبی با نتیجه آزمایش در شرایط بهینه دارد (۴۱۲/۹۴ درصد).

دوره ۱۷، شماره ۱۲ - ( ۱۲-۱۳۹۶ )
چکیده

در این پژوهش به بررسی تأثیر میدان مغناطیسی ثابت و یکنواخت خارجی بر خصوصیات اختلاطی یک جریان همسانگرد دوبعدی هیدرومغناطیس و مشخصه‌های دینامیکی و ساختاری آن پرداخته شده است. برای این منظور از شبیه‌سازی عددی مستقیم به روش شبه طیفی جهت حل معادلات هیدرومغناطیس دوبعدی تراکم‌ناپذیر بهره گرفته شده است. محاسبات نشان می‌دهد که میدان مغناطیسی خارجی ثابت، سبب تغییر شکل گردابه‌ها در راستای خطوط میدان می‌شود و با افزایش شدت میدان مغناطیسی این تغییر شکل افزایش می‌یابد. این تغییرات، بر مشخصه‌های دینامیکی و همچنین بازده اختلاط جریان تأثیرگذار است. بررسی بازده اختلاط نشان داد که با افزایش شدت میدان مغناطیسی و یا کاهش ضریب انتشار مغناطیسی، بازده اختلاط سیال کاهش می‌یابد. جهت بررسی عوامل تاثیرگذار بر کاهش اختلاط، دینامیک گردابه‌های کوچک و بزرگ مورد توجه قرار گرفت. بررسی اثر میدان مغناطیسی خارجی بر نرخ اتلاف انرژی که با تغییرات دینامیک گردابه‌های کوچک در ارتباط است نشان می‌دهد که نرخ اتلاف انرژی ناشی از لزجت سیال در حضور میدان مغناطیسی خارجی نسبت به حالتی که میدان مغناطیسی حضور نداشته باشد کاهش می‌یابد. این در حالی است که نتایج نشان می‌دهد نرخ اتلاف انرژی کل در مقایسه با حالت عدم حضور میدان مغناطیسی روند افزایشی دارد. از طرفی جهت نشان دادن دینامیک گردابه‌های بزرگ، انرژی کل، جنبشی و مغناطیسی مورد بررسی قرار گرفت و نشان داده شد که در حضور میدان مغناطیسی خارجی، به دلیل وجود نیروی لورنتز، انرژی از میدان سیال به میدان مغناطیسی منتقل می‌گردد که هر دو روند دینامیک گردابه‌های کوچک و بزرگ سبب کاهش اختلاط سیال می‌شود.

دوره ۱۹، شماره ۸ - ( ۵-۱۳۹۸ )
چکیده

توسعه محیط‌های مصنوع و افزایش بهره‌برداری از منابع انرژی موجب شده است تا ضرورت استفاده از روش‌های مختلف در بهینه‌سازی مصرف انرژی ساختمان‌ها مورد توجه قرار گیرد. ایجاد پوسته‌ای ثانویه در اطراف بنا موجب می‌شود تا ساختمان در شرایط مطلوب‌تری نسبت به محیط اطراف قرار گیرد و میزان انرژی مصرفی آن برای تأمین شرایط آسایش حرارتی فضای داخلی کاهش یابد. هموستازی به‌عنوان فرآیندی طبیعی که با برقراری تعادل میان راهکارها، موجب بهینه‌سازی مصرف انرژی می‌شود، به‌عنوان الگویی در طراحی این پوسته مورد توجه قرار گرفته است. انواع متفاوتی از پوسته‌های هوشمند در مرز میان بنا و محیط اطراف وجود دارند؛ نوعی از پوسته هوشمند که مبتنی بر اصل هموستازی طراحی می‌شود این توانایی را دارد که با سازگاری نسبت به تغییرات محیطی، تعادلی پایدار میان راهکارهای مختلف ایجاد کند و سلسله‌مراتب استفاده از آنها را در شرایط مختلف مشخص کند تا در نهایت، تأمین شرایط آسایش حرارتی درون بنا با بازدهی بالاتری نسبت به پوسته‌های هوشمند متداول تأمین شود. در این تحقیق حدود نوسان مطلوب دما در پوسته هموستاتیک، تعیین و راهکارهایی از یک سیستم هموستاز طبیعی اقتباس و در طراحی پوسته مورد نظر به کار گرفته شده است. هدف از این تحقیق، قیاس میزان بازدهی راهکارهای مختلف کاهنده دما در شرایط متفاوت محیطی است که بر این اساس، راهکار بهینه مشخص می‌شود. بدین منظور مدولی از پوسته هموستاتیک ساخته می‌شود و در شرایط آزمایشگاهی، رفتار پوسته مورد ارزیابی قرار می‌گیرد و ارتباط رفتاری آن با نوسان دما بررسی می‌شود.


دوره ۱۹، شماره ۱۰ - ( ۷-۱۳۹۸ )
چکیده

در این مقاله یک مدل سه‌بعدی برای بررسی عملکرد فیلترهای مغناطیسی ارائه شده است. این فیلتر متشکل از ماتریسی از میله‌های آهنی است که درون کانالی با سطح مقطع مربعی چیده شده‌اند و در معرض یک میدان مغناطیسی خارجی هستند. سیال جاری درون کانال محلول آمین است که حاوی میکروذرات FeS است. در مدل ارائه‌شده ابتدا جذب ذرات مغناطیسی زیر میکرونی برای یک هندسه دوبعدی و در شرایط مختلف به‌صورت عددی با استفاده از نرم‌افزار کامسول (COMSOL) با روش المان محدود محاسبه می‌شود. توسط این نتایج یک پایگاه داده برای جذب ذرات به ازای سرعت‌های مختلف جریان، قطرهای مختلف ذرات و چیدمان‌های متفاوت میله‌ها به‌دست آمده است. از طریق پردازش داده‌های این پایگاه تعداد ذرات جذب شده روی یک دسته میله سه‌بعدی توسط انتگرال‌گیری عددی در راستای عمق میله محاسبه شده است. نهایتاً مقدار جذب ذرات روی ماتریس میله‌ها به ازای ورود طیف گاوسی از ذرات به کانال تعیین شده است. نشان داده می‌شود در این فیلترها مقدار جذب ذرات با قطر ذرات رابطه مستقیم و با عدد رینولدز جریان و فاصله عرضی بین میله‌ها رابطه معکوس دارد. همچنین در شرایط یکسان مقدار فیلتراسیون چیدمان مثلثی میله‌ها نسبت به چیدمان مستطیلی بیشتر است که البته اختلاف میزان جذب ذرات در این دو آرایش با افزایش سرعت جریان، فاصله بین میله‌ها و کاهش قطر ذرات کاهش می‌یابد. این نتایج می‌تواند برای بهینه‌سازی فیلتراسیون ذرات در فیلترهای مغناطیسی مورد استفاده قرار گیرد.
 


دوره ۲۰، شماره ۱ - ( ۱-۱۳۹۹ )
چکیده

گسترش و بهره‌برداری از امکانات بالقوه‌ اقتصادی و نحوه‌ توزیع آن میان اقشار جامعه، بر رونق و شکوفایی هر کشوری تأثیر مهمی خواهد گذاشت. در این راستا، اولین مطالعه­ای که رابطه رشد و توزیع درآمد را به صورت سیستماتیک و با استفاده از داده های آماری بررسی کرد، مقاله سایمون کوزنتس بود. براساس نتایج مطالعه کوزنتس، رشد اقتصادی در بلندمدت، به کاهش نابرابری درآمدی منجر خواهد شد. با انتشار این مقاله، توجه اقتصاددانان بر رشد اقتصادی به عنوان عامل اصلی کاهش نابرابری درآمدی متمرکز گردید؛ اما با انتشار کتاب سرمایه در قرن بیست و یک، فرضیه کوزنتس با چالش جدی مواجه گردید؛ زیرا براساس نتایج این کتاب، در مراحل پیشرفته رشد و توسعه اقتصادی، نابرابری درآمدی، نه تنها کاهش نیافته است، بلکه افزایش بی سابقه­ای را هم نشان می دهد. در این راستا، هدف اصلی این مطالعه، بررسی فرضیه توماس پیکتی براساس شواهد آماری ایران در دوره ۱۳۹۴-۱۳۵۴ با استفاده از روش اقتصاد سنجی ARDL می­باشد. نتایج مطالعه، حاکی از تأیید فرضیه توماس پیکتی براساس شواهد آماری ایران است. همچنین براساس نتایج این مطالعه، تأثیر ضریب تولید ناخالص داخلی بدون نفت، منفی و معنی دار است و تأثیر درآمدهای نفتی، مثبت و معنی دار بوده و همچنین سالهای جنگ، باعث افزایش نابرابری درآمدی شده است.
 

دوره ۲۴، شماره ۷ - ( ۴-۱۴۰۳ )
چکیده

با ظهور تراشه­های ریزسیالی در کاربردهای متنوع، نیاز مبرم به بهبود درهم­آمیختگی به شکلی موثر و سریع ایجاد شده است. در این مقاله، یک ریزمخلوط­کن الکترواسموزی با استفاده از تعدادی الکترود G شکل که با ولتاژ متناوب تحریک می­شود طراحی شده است. ریزمخلوط­کن پیشنهادی با استفاده از نرم افزار کامسول شبیه سازی شده و تاثیر متغیرهای مختلف ازجمله ولتاژ، فرکانس، تعداد الکترودها و فاصله­ی بین قطب­های مخالف بر بازدهی درهم­آمیختگی سنجیده شده است. با استفاده از نتایج به­دست آمده، مدل بهبودیافته­ی ریزمخلوط­کن پیشنهادی با چهار عدد الکترود، هرکدام با فاصله ۵/۶ میکرومتر بین قطب­های مخالف، ولتاژ ۱ ولت و فرکانس ۱۶ هرتز بررسی شده است. نتایج حاصل نشان داده است که این تراشه قادر است به بازدهی درهم­آمیختگی­ بیشتر از ۷/۹۹% و سرعت پاسخ­دهی ۲۲۰ میلی ثانیه دست یابد. علاوه بر موارد ذکر شده، ریزمخلوط­کن پیشنهادی با توجه به جوانب عملی طراحی شده است که سبب می­شود تراشه مذکور بدون نیاز به ادوات ساخت پیچیده قابلیت پیاده­سازی در بسترهای آزمایشگاهی را دارا باشد.

صفحه ۱ از ۱