۴۵ نتیجه برای فیض
دوره ۰، شماره ۰ - ( مقالات پذیرفته شده در نوبت انتشار ۱۴۰۲ )
چکیده
پسوند «ی» اشتقاقی در دورههای مختلف زبان فارسی برای ایجاد معانی متفاوتی به کار رفته است. پژوهش حاضر میکوشد با بهرهگیری از آرای پلاگ(۲۰۰۳) در رابطه با طبقهبندی وندها، بهصورت درزمانی به بررسی پسوند اشتقاقی «ی» در زبان فارسی بپردازد. جمعآوری دادهها به روش کتابخانهای و تحلیل یافتهها به روش توصیفی-تحلیلی صورت پذیرفته است. برای نمونهگیری، قرنهای ۵، ۸، ۱۱ و دوره معاصر به صورت تصادفی انتخاب گردیده و سه اثر از هر دوره برگزیده شد. سپس، بسامد استفاده از «ی» اشتقاقی برای بیان کاربردها و معانی مختلف در این دورهها بررسی شد. یافتهها حاکی از آن است که در قرنهای پنجم و هشتم زایایی «ی» اسمساز بیشتر از «ی» صفتساز بوده و در قرن ۱۱ و دوره معاصر زایایی «ی» صفتساز بیشتر از «ی» اسمساز بوده است. همچنین زایایی وند اشتقاقی «ی» برای ساخت قید نیز در تمام دورهها کمتر از «ی» صفتساز و اسمساز بوده است. در بررسی معانی مختلف صفتساز این پسوند نیز بیشترین بسامد در قرنهای پنجم، هشتم و دوره معاصر مربوط به صفت "مکانی" و در قرن یازدهم مربوط به صفت "منسوب به چیز" بوده است. در میان معانی مختلف «ی» اسمساز نیز در قرن پنجم اسم "نشانگر حالت" و در قرنهای هشتم، یازدهم و دوره معاصر اسم "خالص" دارای بیشترین بسامد بودهاند. بیشترین بسامد در بین معانی مختلف «ی» قیدساز نیز در قرن پنجم به قید "حالت"، در قرنهای هشتم و یازدهم به "مقیاس، مقدار و اندازه" و در دوره معاصر به "مکان" مربوط بوده است. علل احتمالی تفاوت در زایایی نیز تبیین گردید.
دوره ۱، شماره ۱ - ( زمستان ۱۳۹۷ )
چکیده
اهداف: تهران در افق ۱۴۰۴، شهری دانشپایه، هوشمند و جهانی است. برخورداری از زیرساختهای مناسب و درنتیجه کلانشهری با عملکردهای ملی و جهانی و با اقتصادی مدرن دیگر ویژگیهای اساسی ترسیمشده است. تجربه جهانی مدیریت کلانشهرها نشان میدهد که مدیریت بهینه شهری نیازمند توجه همهجانبه به ساختارهای اقتصادی، اجتماعی و محیطی شهر است و این مهم در دهههای اخیر و در سطح جهانی با شاخص رقابتپذیری شهری سنجیده شده است. بنابراین پژوهش حاضر با هدف بررسی رقابتپذیری شهری و جایگاه تهران میان کلانشهرهای ایران انجام شد.
ابزار و روشها: پژوهش حاضر از نظر هدف کاربردی و از نظر روش پژوهشی پیمایشی است که در سال ۱۳۹۰ انجام شد. تعداد ۱۱ متغیر بهعنوان نماگرهای اقتصادی رقابتپذیری شهری مانند نرخ بیکاری، نرخ مشارکت اقتصادی و غیره به روش کتابخانهای و از سه منبع آماری رسمی کشور یعنی سالنامههای آماری استانها، نتایج سرشماری کارگاههای صنعتی با ۱۰ نفر کارکن و بیشتر، منتشرشده توسط مرکز آمار ایران و آمارنامه وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی انتخاب شدند. از دو روش امتیاز استانداردشده و تاکسونومی عددی استفاده شد.
یافتهها: کلانشهر تهران مقام نخست را از نظر شاخص رقابتپذیری شهری و از بعد اقتصادی به خود اختصاص داد. تهران با امتیاز ۱۱/۳ از منظر شاخص رقابتپذیری شهری در روش امتیاز استانداردشده و ۷۲/۰ در روش تاکسونومی عددی، بهعنوان پیشتاز کلانشهرهای ایران قرار داشت.
نتیجهگیری: کلانشهر تهران اگرچه در مقایسه با سایر کلانشهرهای جهان جایگاه مناسبی از منظر شاخص رقابتپذیری شهری ندارد، اما بین کلانشهرهای ایران رتبه نخست این شاخص را به خود اختصاص داده است.
دوره ۴، شماره ۱ - ( بهار ۱۳۹۹ )
چکیده
در این تحقیق، یک مدل سینتیکی جدید برای پدیده جایگزینی متان-کربن دیاکسید در ساختار هیدراتهای گازی پیشنهاد شده است. جایگزینی متان-کربن دیاکسید روشی پیشنهادی برای تولید از مخازن هیدرات متان است که در نتیجه آن تولید متان و ذخیره کربن دیاکسید به صورت همزمان اتفاق میافتد. این مدل بر اساس مکانیسم پیشنهادی برای پدیده جایگزینی در یک فاز دوغابی از هیدرات متان ارائه شده است. براساس این مدل، تجزیه هیدرات متان و تشکیل هیدرات کربن دیاکسید به صورت همزمان اتفاق میافتد. بنابراین پارمترهای سینتیکی تشکیل هیدرات کربن دیاکسید و تجزیه هیدرات متان به صورت آزمایشگاهی محاسبه شده و به صورت توابعی از دما و فشار برازش شدهاند. بررسی اثر شرایط عملیاتی برروی بازده جایگزینی نشان میدهد که بازده جایگزینی در فشارهای پایینتر و دماهای بالاتر بیشتر میباشد. این رفتار نشان میدهد که مکانیسم کنترل کننده سرعت برای پدیده جایگزینی در ساختار هیدرات، تجزیه هیدرات متان است، زیرا سرعت تجزیه هیدرات در دماهای بالاتر و فشارهای پایینتر بیشتر میباشد. بر اساس نتایج حاصل از این مدل در دمای ۱۵/۲۷۸ درجه کلوین با افزایش فشار از ۵۵ بار تا ۶۵ بار، بازده جایگزینی ۷۸/۱۵ تا ۸۰/۸ کاهش پیداکرده است. همچنین در دمای ۱۵/۲۸۰ در جه کلوین با افزایش فشار از ۶۰ با تا ۷۰ بار بازده جایگزینی از ۸۹/۲۶ تا ۹۱/۱۵ کاهش یافته است. در فشار یکسان ۶۰ بار بازه جایگزینی در دماهای ۱۵/۲۸۰ کلوین و ۱۵/۲۷۸ کلوین به ترتیب ۹۶/۲۰ و ۵۹/۱۱ میباشد.
دوره ۴، شماره ۲ - ( بهار ۱۴۰۱ ۱۴۰۱ )
چکیده
هدف پژوهش حاضر تحلیل سیستمی کارایی سیاستهای آمایش سرزمین برای کاهش آسیب پذیری دشت میناب نسبت به کم آبی میباشد. روش انجام این تحقیق نظری- تحلیلی و مبتنی بر دانش تحلیل سیستمی و پویایی سیستمها میباشد و با بررسی سازمان فضایی شهرستان و دشت میناب بوده و اطلاعات مورد نیاز از مراکز اداری و سازمانهای مربوط جمع آوری شده است. نتایج این پژوهش نشان داد که تاثیرگذارترین سیاستها در خصوص کاهش آسیب پذیری دشت میناب و احیا مجدد دشت، سیاستهای مربوط به مدیریت تقاضای آب میباشد و این موضوع مربوط به دو منطقه (مدیریت تقاضای آب در شهرستان میناب و شهرستانهای بندرعباس، سیریک و جاسک) میباشد. با کاهش میزان مصرف آب کشاورزی از طریق اصلاح الگوی مصرف و توسعه فعالیتهای تجاری و آبزی پروری به میزان ۴۰۰۰ هکتار اراضی جدید در منطقه و کاهش وابستگی به آب دشت میناب و تامین نیاز آب شرب میناب و روستاها از طریق سد استقلال، میزان برداشت آب از دشت به کمترین میزان ممکن کاهش مییابد. همچنین با تامین آب مورد نیاز بندرعباس، روستاها و مناطق ساحلی میناب، سیریک و جاسک از طریق آبشیرینکن و اصلاح الگوی مصرف آب در بندرعباس میزان وابستگی و انتقال آب از دشت میناب کاهش داده و به صفر برسانیم. تلفیق این اقدامات همراه با اصلاح نقش شهر میناب بهعنوان مرکز منطقه و ایجاد منطقه ویژه اقتصادی یا آزاد تجاری جهت ارائه انواع خدمات تجاری- بازرگانی و بندری، بهداشتی و درمانی، گردشگری و آموزش عالی به مناطق پیرامون و شهرستانهای منطقه باعث گسیل نیروی کار به این فعالیتها شده و درآمد و اشتغال منطقه را تحت تاثیر قرار میدهد و از اتکا بیش از اندازه اقتصاد منطقه به کشاورزی کاسته و میزان مصرف آب کشاورزی را کاهش داده و تعدیل نماید.
دوره ۵، شماره ۱۸ - ( زمستان ۱۳۸۶ )
چکیده
در چند دهه اخیر، که روایتشناسی به عنوان علم مطرح شده است، روایتشناسان تلاش کردهاند به الگوهای روایتی مشخصی دست یابند تا بتوانند تمام ساختارهای روایتی، چه قصههای قدیمی و چه رمانهای امروزی را با این الگوها تجزیه و تحلیل کنند. در این زمینه نیز تلاشهای فراوانی توسط محققان انجام شده است، اما کار ولادیمیر پراپ تا زمان خود از دیگران پرثمرتر بوده و نظریه او به رغم کاستیهایش، تحول عظیمی در علم روایتشناسی به وجودآورده است. پراپ در کتاب ریختشناسی قصههای پریان به توصیف قصهها براساس اجزای سازنده آنها و روابط متقابل این اجزا پرداخته است. پراپ پس از تجزیه و تحلیل صد قصه از قصههای روسی به سی و یک خویشکاری۱ دست یافته است. او معتقد است میتوان قصههای عامیانه و حتی رمانسها را نیز با این الگو تجزیه و تحلیل کرد. این مقاله میکوشد تا الگویی را که پراپ از تجزیه و تحلیل قصههای پریان به دست آورده است بر روی قصه سمک عیار نشان دهد و با نتایج تجزیه و تحلیل پراپ مقایسه کند؛ به عبارت دیگر، این مقاله سعی در ریختشناسی قصه سمکعیار دارد.اگرچه کار پراپ درباره قصه پریان است، نظریههای او چنان ظرفیت زیادی دارد که شامل قصههای ایرانی از جمله قصه سمکعیار هم میشود. بسیاری از کارکردها و کنشهای بررسی شده در قصه سمکعیار، کم و بیش با روایتشناسی پراپ یکسان است و این مقاله بر مبنای نظریه او است.
مرتضی ملکی مین باش رزگاه، داود فیض، مریم همتی،
دوره ۶، شماره ۲ - ( ۴-۱۳۹۵ )
چکیده
بهتازگی برندینگ داخلی به عنوان یک مسئله مهم در حوزه بازاریابی شناخته شده است. بازاریابی داخلی نیز یکی از ابزارهای اجرای استراتژی در درون سازمان میباشد که متمرکز بر روی کارکنان بهعنوان اولین مشتریان هر سازمان است. با توجه به اهمیت روزافزون نقش کارکنان در عملکرد سازمان، در این پژوهش مدلی ارائه شده است که در آن از بازاریابی داخلی و برندینگ داخلی بهعنوان ابزارهای درون سازمانی جهت ارتقای تعهد کارکنان و تشویق آنان به انتقال وعدههای برند سازمان به مشتریان بهره گرفته شده است. جامعه آماری پژوهش شامل تمام کارکنان اداره کل امور مالیاتی شهر سمنان بوده که از میان آنها ۷۸ نفر با استفاده از روش نمونهگیری تصادفی ساده انتخاب شدند. برای آزمون مدل پژوهش از روش مدلیابی معادلات ساختاری در نرمافزار WarpPLS ۳,۰ استفاده شد. براساس یافتهها، بازاریابی داخلی اثر مستقیمی بر روی عملکرد برند نداشته است، اما بهطور غیرمستقیم و از طریق برندینگ داخلی بر روی عملکرد برند تأثیرگذار است. نتایج تحلیل مسیر، اثر مستقیم برندینگ داخلی بر عملکرد برند و همچنین اثر غیرمستقیم آن را بر عملکرد از طریق تعهد کارکنان به برند تأیید کردند. علاوه بر این نتایج نشان دادند که بازاریابی داخلی اثر مستقیم معناداری بر روی تعهد به برند سازمان ندارد.
داود فیض، وحید شرفی، حسین شول،
دوره ۶، شماره ۳ - ( ۸-۱۳۹۵ )
چکیده
هدف پژوهش حاضر بررسی رابطه بین متغیرهای منزلت شغلی و زیرکاردرروی با نقش واسطهای بیتفاوتی سازمانی میباشد. روش تحقیق، از نظر هدف، کاربردی و از لحاظ شیوه جمعآوری اطلاعات، توصیفی و از نوع همبستگی مبتنی بر معادلات ساختاری میباشد.
نتایج پژوهش نشان داد که منزلت شغلی با بیتفاوتی سازمانی و زیرکاردرروی دارای رابطه مستقیم، معنادار و منفی میباشد. بیتفاوتی سازمانی نیز با زیرکاردرروی دارای رابطه مستقیم، معنادار و مثبتی میباشد. همچنین نقش میانجی بیتفاوتی سازمانی در رابطه بین منزلت شغلی و زیرکاردرروی کارکنان نیز تأیید شده است. نتایج بهدست آمده در سازمان مورد نظر نشان داد که یکی از عوامل انگیزاننده مهم برای کارکنان منزلت شغلی آنهاست چون با توجه به پاسخهای آنها هرچه منزلت شغلیشان بالاتر باشد، بیتفاوتی و زیرکاردرروی کمتر میشود.
مهدی زنگانه، طاهره زنگانه، سید حسین کاظمی، حمیده فیض آبادی،
دوره ۶، شماره ۴ - ( ۱۱-۱۳۹۵ )
چکیده
امروزه منابع انسانی بهعنوان مهمترین و با ارزشترین دلیل موفقیت سازمانها شناخته میشوند. بطالت اجتماعی از جمله مواردی است که بهطور مستقیم به کاهش عملکرد کارکنان و بازدهی آنها به ویژه در قالب گروهی منجر میشود، لذا این پژوهش بهوسیله شش فرضیه به بررسی تأثیر بطالت اجتماعی ادراک شده همکار، عواطف منفی و عدالت سازمانی ادراک شده بر بطالت اجتماعی کارکنان اداره کل مالیاتهای غرب تهران از طریق تعهد سازمانی در شش ماه اول سال ۱۳۹۴ میپردازد. پژوهش حاضر از نظر هدف، پژوهشی کاربردی و برحسب روش گردآوری دادهها، توصیفی - پیمایشی و از نوع پژوهشهای علی است. به منظور محاسبه حجم نمونه از جدول کرجسی و مورگان استفاده شده و با توجه به اینکه در هر پژوهش امکان دارد تعدادی از پرسشنامهها برگشت داده نشود، ۳۰۰ نفر با استفاده از روش نمونهگیری تصادفی ساده بهعنوان نمونه انتخاب شدند و پرسشنامه بین آنها توزیع شد و ۲۷۰ پرسشنامه قابل استفاده جمعآوری و تحلیل گردید. نتایج پژوهش حاکی از آن است که بطالت اجتماعی ادراک شده همکار، عواطف منفی و هریک از ابعاد عدالت سازمانی ادراک شده بر تعهد سازمانی و تعهد سازمانی بر بطالت اجتماعی کارکنان، اثر مثبت و معناداری دارند، از این رو هر شش فرضیه پژوش مورد تأیید قرار گرفت.
رضا عباسی، سعید صفری، مرضیه فیضی،
دوره ۷، شماره ۱ - ( ۲-۱۳۹۶ )
چکیده
ﺍﺯ ﭼﺎﻟﺶﻫﺎﻱ ﺍﺳﺎﺳﻲ ﺑﺮﺍﻱ ﺳﺎﺯﻣﺎﻥﻫﺎﻱ تولیدی و همچنین ﺍﺯ ﻣﻮﺿﻮﻋﺎﺕ راهبردی ﺳﺎﺯﻣﺎﻥ، تصمیمگیری در مورد خرید قطعات(برونسپاری) و یا ساخت قطعات توسط کارخانه میباشد. بهاینمنظور این پژوهش یک روششناسی مبتنی بر مدل های ریاضی جهت حل مسئله ارائه نموده است. روششناسی مطالعه حاضر توانایی بررسی تصمیم ساخت یا خرید به منظور توسعه سبد محصولات را با استفاده از رویکرد تلفیقی تصمیمگیری چندمعیاره و روش برنامهریزی خطی چندهدفه صفر و یک دارد. در این پژوهش ابتدا با بررسی ادبیات موضوع و پیشینه تحقیق، عوامل و شاخصهای مقدماتی تصمیمگیری ساخت یا خرید شناسایی شده و اهمیت آنها با استفاده از نظرات خبرگان دانشگاهی مورد بررسی قرار گرفته و عوامل با اهمیت بالاتر، به عنوان عوامل نهایی انتخاب شدند. از بین آنها، عواملی که ماهیت کیفی داشتند به همراه گزینه های ساخت (تولید) در داخل و برونسپاری به سایر تولیدکنندهها، با استفاده از روش فرآیند تجزیه و تحلیل سلسله مراتبی (AHP) مورد رتبهبندی و استخراج امتیازات قرار گرفتند. سپس با توجه به عوامل کیفی و مقادیر مربوطه و عوامل کمی، مدل برنامهریزی خطی چندهدفه صفر و یک طراحی گردید. در نهایت مدل ریاضی طراحی شده با توجه به عوامل تصمیمگیری در یک شرکت تولیدی لوازم بهداشتی، از بین سه گزینه تولید در داخل و برونسپاری به دو شرکت خارجی، پیاده سازی گردید.
سید عباس ابراهیمی، داود فیض، حسین چیت کران،
دوره ۷، شماره ۳ - ( ۹-۱۳۹۶ )
چکیده
یکی از مهمترین راهکارهای تحقق اقتصاد مقاومتی حمایت از صنایع کوچک و متوسط و ایجاد ظرفیت پایداری در آنها به منظور مواجهه با تغییرات و تهدیدات محیطی است. در علم مدیریت رسیدن به چنین هدفی در قالب مفهومی به نام تاب آوری سازمانی نمود پیدا می کند. از این رو تحقیق حاضر با هدف شناسایی و رتبه بندی مهمترین عوامل موثر بر تاب آوری در صنایع کوچک و متوسط، درصدد ارائه راهکارهای عملی برای مدیران و مسئولان ذی ربط بوده است . بدین منظور با ۱۰نفر از خبرگان و مدیران این صنایع مصاحبه ای انجام شد و عوامل موثر بر تاب آوری به کمک تکنیک تحلیل تم شناسایی و سپس با استفاده از روش پرسشنامه و بکارگیری تکنیک تحلیل سلسله مراتبی توسط ۱۴نفر از کارشناسان رتبه بندی شدند. نتایج پژوهش نشان می دهد که عوامل درون سازمانی تاثیر بیشتری نسبت به عوامل برون سازمانی بر روی تاب آوری شرکت می گذارند. در بین عوامل درون سازمانی عامل مدیریت با زیر معیار نگرش به تغییر از بالاترین اولویت برخوردار می باشد و در بین عوامل برون سازمانی نیز به ترتیب عامل تشکلها و انجمن های صنفی با زیر معیار اصلاح قوانین و عامل حمایتهای دولت با زیر معیار معافیت و تخفیف های مالیاتی رتبه های اول و دوم را به خود اختصاص دادند.
دوره ۸، شماره ۳ - ( ۷-۱۳۸۷ )
چکیده
بنگاههای اقتصادی نیز مانند انسانها متولد میشوند و پس از طی مراحل مختلفی به صور مختلف میمیرند. بر این اساس، مرگ و نابودی بنگاه موضوعی حتمی و ناگزیر است و تنها میتوان با روشهایی آن را به تأخیر انداخت و در نتیجه شناخت و آگاهی درباره عوامل توقف بنگاه میتواند یکی از راههای به تأخیر انداختن این مسئله باشد. از این رو، هدف مقاله حاضر، بررسی تأثیر برخی از عوامل متعدد و محتمل (مانند محل استقرار، گروه صنعت، اندازه بنگاه و...) بر توقف بنگاههای صنعتی استان یزد در فاصله سالهای برنامه سوم توسعه (۱۳۷۹ تا ۱۳۸۳) است.
دادههای این پژوهش از نرمافزار سازمان صنایع و معادن استان یزد استخراج گردیده است. این دادهها شامل ۱۵۳۹ بنگاه صنعتی است که تا ابتدای برنامه سوم توسعه به بهره برداری رسیده و از این تعداد ۱۷۵ بنگاه طی سالهای برنامه سوم متوقف گردیدهاند. برای تخمین عوامل موثر بر توقف بنگاههای صنعتی و با توجه به تفکیک بنگاه های مورد مطالعه به دو گروه، از تکنیک رگرسیونی پروبیت استفاده شده است. در مجموع نتایج این تحقیق نشان میدهد که استقرار در شهرکهای صنعتی و اندازه بنگاه تأثیری بر توقف آنها نداشته است. با این وجود، احتمال توقف بنگاه در بین گروههای مختلف صنعت متفاوت بوده و علاوه بر آن، احتمال توقف بنگاههای مسن کمتر از بنگاههای جوان است.
مهدی دهقانی سلطانی، دکتر داود فیض، دکتر علیرضا موتمنی، دکتر اسداله کرد نائیج، دکتر عظیم زارعی،
دوره ۸، شماره ۳ - ( ۱۲-۱۳۹۷ )
چکیده
هدف از این پژوهش بررسی تأثیر نوآوری بازاریابی و بازارگرایی بر عملکرد برند با در نظر گرفتن نقش میانجی سیستم مدیریت برند میباشد. پژوهش حاضر از نظر هدف، کاربردی و از نظر نحوه گردآوری دادهها، از نوع توصیفی- پیمایشی محسوب میشود. جامعه آماری این پژوهش شرکتهای فعال صادرکننده در صنایع غذایی کشور بوده و حجم نمونه ۲۲۲ شرکت است که برای به دست آوردن حجم نمونه از روش نمونهگیری تصادفی طبقهای استفاده شد. ابزار گردآوری اطلاعات پرسشنامه استاندارد بوده که برای پایایی آن از ضریب آلفای کرونباخ و برای روایی آن از روایی صوری استفاده شد. همبستگی میان متغیرهای پژوهش نیز با استفاده از ضریب همبستگی پیرسن بررسی شد. مدل مورد مطالعه با استفاده از مدلسازی معادلات ساختاری مورد بررسی قرار گرفت. یافتههای به دست آمده از پژوهش نشان میدهد که نوآوری بازاریابی و بازارگرایی به صورت مستقیم بر سیستم مدیریت برند و عملکرد برند تأثیر مثبت معناداری دارند؛ این در حالی است که سیستم مدیریت برند در تأثیرگذاری دو متغیر بازارگرایی و نوآوری بازاریابی بر عملکرد برند نقش میانجی ایفا میکند. از طرفی نوآوری بازاریابی نیز بر بازارگرایی تأثیر مثبت معناداری داشته و تأثیر مثبت معنادار سیستم مدیریت برند بر عملکرد برند نیز مورد تأیید قرار گرفت.
دوره ۸، شماره ۴ - ( ۱۰-۱۳۸۷ )
چکیده
در این مقاله با هدف شناسایی عوامل موثر قصد سرمایه گذاری سرمایه گذاران حقیقی، پرسشنامه ای ۲۸ سوالی مطرح و در بین نمونه ۴۵۰نفری توزیع گردید. آلفای کرونباخ ابزار گردآوری داده ها برابر با ۰,۸۷۱محاسبه شد که بالا بوده و حاکی از پایا بودن پرسشنامه است. نتایج مدل ساختاری با استفاده از نرم افزار LISREL نسخه ۸.۷ حاکی از تایید کلیه فرضیه های تحقیق و مدل مفهومی ارایه شده است. یافته های تحقیق حاکی از این است که اطلاعات مالی شرکتها و اطلاعات عمومی منتشر شده در بازار بطور مستقیم و از طریق تاثیر گذاری بر انتظارات سرمایه گذاران بر تصمیمات خرید آنها اثر گذار است. همچنین نیازهای شخصی مستقیماً بر قصد خرید سهام تاثیر گذار است. نتایج نشان داد که بالاترین اثر کل بر قصد سرمایه گذاری به ترتیب به متغیرهای: اطلاعات عمومی(۰.۵۴۶۱)، اطلاعات حسابداری و مالی(۰.۴۷۰۲)، انتظار سرمایه گذار(۰.۳۱) و نیاز سرمایه گذار(۰.۲۴) تعلق دارد.
خانم سمانه عربشاهی، آقای دکتر علیرضا فیض بخش،
دوره ۹، شماره ۲ - ( تابستان ۱۳۹۸ )
چکیده
صاحبنظران، دوران معاصر را عصر انقلاب جهانی نوآوری دانستهاند و معتقدند امروزه نوآروی و کارآفرینی عامل اصلی ارزشآفرینی به حساب میآید. تأثیر فعالیتهای کارآفرینانۀ سازمانی در موفقیت شرکتها، محققان را به سمت عوامل سازمانی مشوق و یا جلوگیریکننده از این فعالیتها جذب کرده است. (Guth and Ginsberg ۱۹۹۰)(Guth and Ginsberg ۱۹۹۰)سازمانهای ایرانی نیز مانند سایر سازمانها در سراسر دنیا، در محیط و شرایط پیچیدهای به سر میبرند و نیاز روزافزون به نوآوری و کارآفرینی در آنها مشاهده میشود. اما آیا عوامل پیشران کارآفرینی سازمانی در شرکتهای ایرانی با عوامل شناسایی شده در سایر کشورهای جهان همخوانی دارد؟ مدیران ارشد و میانی شرکتهای بزرگ ایرانی برای پیادهسازی کارآفرینی سازمانی در شرکتهای خور با چه عواملی رو به رو هستند؟ این عوامل تا چه اندازه با عوامل موجود در ادبیات این حوزه همخوانی دارد؟ این پژوهش، ضمن انجام مصاحبههای نیمهساختار یافته با ۱۴ مدیر ارشد و میانی از ۱۰ شرکت بزرگ خصوصی ایرانی و استفاده از روش تحلیل محتوا، سعی در شناسایی عوامل اثرگذار بر پیادهسازی کارآفرینی سازمانی در شرکتهای بزرگ خصوصی ایرانی داشته است. نتایج پژوهش نشان میدهد مهمترین و زیربناییترین مانع برون سازمانی در این راستا عدم وجود برنامۀ جامع توسعۀ صنعت در کشور میباشد. همچنین در خصوص عوامل درون سازمانی، اصلیترین عامل متمایزکنندۀ شرکتهای مورد مطالعه در این پژوهش با سایر پژوهشهای موجود در ادبیات، عامل «استقلال مدیریت از مالک و کارآفرین» میباشد که شاید بتوان آن را مهمترین یافتۀ این تحقیق دانست.
دوره ۱۰، شماره ۲ - ( ۶-۱۳۸۹ )
چکیده
در این تحقیق سوخت بیودیزل از روغن پسماند رستوران و با استفاده از واکنش ترانساستریفیکاسیون تولید و سپس ویژگیهای مهم آن با استاندارد ASTM D-۶۷۵۱ مطابقت داده شد. پس از اطمینان از کیفیت بالای سوخت تولید شده، عملکرد موتور تراکتور MF-۳۹۹ با استفاده از ترکیبات ۵ تا ۲۵ درصد از سوخت بیودیزل و دیزل، آزمایش و ارزیابی شد.گرفت.آزمایشها نشان داد که با استفاده از ترکیبات سوخت بیودیزل و دیزل، توان و گشتاور موتور تراکتور MF-۳۹۹ افزایش مییابد. علت این امر، بهسوزی بیودیزل بهدلیل اکسیژندار بودن آن تعبیر شد. مصرف سوخت و مصرف سوخت ویژهی تراکتور نیز بهدلیل ارزش حرارتی پایین بیودیزل، اندکی افزایش یافت. نتایج تحقیق نشان داد که ترکیب B۵D۹۵، دارای بهترین عملکرد و کمترین افزایش مصرف سوخت ویژه است. میزان مصرف سوخت و مصرف سوخت ویژهی ترکیب B۲۵D۷۵ بسیار کمتر از ترکیب B۲۰D۸۰ بهدست آمد. بنابراین در صورت استفاده از مقادیر بیشتر بیودیزل، ترکیب B۲۵D۷۵ بهدلیل مصرف سوخت کمتر بسیار مناسبتر از ترکیب B۲۰D۸۰ است. لذا ترکیب B۲۵D۷۵ برای استفاده در موتور تراکتور MF-۳۹۹ توصیه میشود.
دوره ۱۱، شماره ۲ - ( ۵-۱۳۹۰ )
چکیده
یکی از مهترین مباحثی که در سالهای اخیر در محافل حرفه ای و دانشگاهی مطرح بوده، بحث دستکاری قیمت در بورس اوراق بهادار تهران است. در این مقاله ابتدا با انجام آزمون های تسلسل، خودهمبستگی و بررسی پسماند رگرسیون، وجود بازدهی غیر عادی (تفاوت معنی دار بین بازدهی واقعی و بازدهی انتظاری تعدیل شده برمبنای ریسک)، در سهام۱۳۰ شرکت بورسی که طی سالهای ۱۳۸۱ تا انتهای ۱۳۸۵ در مقاطعی از نوسانات شدید قیمتی برخوردار بوده اند، مورد بررسی قرار گرفت تا از این طریق، شرکت های دستکاری شده مشخص گردند. شرکت هایی که روند نوسانات قیمت آنها تصادفی نبوده و قیمت سهم در هر مقطع دارای خودهمبستگی با قیمت های گذشته باشند، بیانگر بروز دستکاری قیمت در سهم مذکور خواهد بود.
در بخش بعدی با استفاده از روش رگرسیون لوجیت باینری مدلی برای پیش بینی دستکاری قیمت با استفاده از متغیرهای شفافیت اطلاعات، نقد شوندگی سهم، اندازه شرکت (سرمایه شرکت)، نسبتP/E طراحی گردید. در آخر با انجام آزمونهای والد، درستنمایی، لاندای ویلکس کارایی مدل در پیش بینی دستکاری قیمت در بورس تهران مورد تایید قرار گرفت. یافته های تحقیق نشان می دهد که با توجه به سطح معنی داری (P-value <۰,۰۵ )، تابع درستنمایی آزمون-۲Loglikelihood= ۲۷.۴۹)) و ضریب تعیین محاسبه شده (Cox & Snell R۲=۰.۷۹۲ ,۰.۷۹۹) و همچنین ضریب لاندای ویلکس محاسبه شده (ilk's Lambda=۰.۲۰۵) ، مدل از کارآیی بالایی برای پیش بینی دستکاری قیمت برخوردار است.
دوره ۱۱، شماره ۳ - ( ۸-۱۳۹۰ )
چکیده
چکیده- برای تنظیم میزان جریان ورودی از کانال انتقال اصلی به کانال فرعی می توان از دریچه های کناری استفاده کرد . برای
تخمین دبی عبوری از زیر دریچه، نیاز به تعیین ضریب شدت جریان آن است. این ضریب را می توان به صورت تجربی به دست
آورد. برای ضریب شدت جریان دریچه کناری در مسیر مستقیم، محققان روابط اندکی ارائه داده اند؛ اما در قوس ۱۸۰ درجه تا کنون
مطالعاتی در این مورد انجام نشده است. از پارامترهای مؤثر بر دبی جریان می توان به ارتفاع آب در بالادست دریچه؛ عدد فرود
بالادست ، میزان بازشدگی دریچه و موقعیت دریچه کناری در قوس ۱۸۰ درجه اشاره کرد. برای بررسی پارامترهای مؤثر بر ضریب
شدت جریان دریچه کناری در قوس ۱۸۰ درجه آزمایش هایی انجام شد . در این مقاله با استفاده از داده های آزمایشگاهی و
به کارگیری فرمول عمومی دریچه ها ، ابتدا پارامترهای بدون بعد موثر بر ضریب شدت جریان تعیین می شود ؛ س پس روابطی برای
تعیین ضریب شدت جریان دریچه های کناری ، در موقعیت های مختلف قوس ۱۸۰ درجه ارائه می شود.
دوره ۱۲، شماره ۲ - ( ۴- )
چکیده
در این مقاله کاربرد تبدیل S و تبدیل موجک پیوسته بهمنظور جایابی خطا در شبکههای توزیع شامل خطوط هوایی و کابل ارائه میشود. سیگنالهای گذرای فرکانس بالا که توسط خطا در شبکه بوجود میآیند، با استفاده از این دو تبدیل S و تبدیل موجک پیوسته تحلیل میشوند. تبدیل S را میتوان بعنوان یک ابزار مناسب در جایابی خطا بر پایه سیگنال گذرا مورد استفاده قرار داد. این تبدیل گسترش روش موجک پیوسته بوده و بر پایه یک پنجره گوسی متغیر و قابل حرکت بنا شده است. از آنجاییکه انرژی سیگنالهای خطا حول تعدادی از فرکانسهای خاص دارای دامنه زیاد میباشد، جایابی خطا را میتوان با در نظرگرفتن ارتباط مابین این فرکانسها و فرکانسهایی که به فرکانس مشخصه مسیر معروف هستند صورت داد. انرژی سیگنال گذرای ولتاژ از طریق تبدیل S و تبدیل موجک پیوسته محاسبه میشود. بمنظور بررسی کارآیی روش پیشنهاد شده، سیستم توزیع دارای خطوط هوایی و سیستم توزیع دارای خطوط هوایی و کابلهای زمینی مورد بررسی قرار میگیرند. شبکه توزیع استاندارد ۳۴ باسه IEEE با استفاده از نرم افزار EMTP-RV شبیه سازی شده و همچنین تحلیل تبدیل S و موجک پیوسته با استفاده از محیط کد نویسی MATLAB انجام شده است.
دوره ۱۲، شماره ۲ - ( تابستان ۱۴۰۳ )
چکیده
جریان شعر زبان یا مقوله زبانیت که در ادبیات معاصر فارسی به اسم رضا براهنی شناخته میشود، یکی از مهمترین جریانهای شعری پستمدرن است که قائل به اهمیت و اولویت بخشیدن به زبان در قیاس با معنا است. این مقوله هرچند از جهت مبانی و سرایش اشعار با اسم براهنی پیوند یافته است، اما اصول و مبانی این نظریه در اشعار پستمدرنیستی دیگر کشورهای جهان قابل ردیابی است. در شعر عربی شاعر نوپرداز و سورئالیستی لبنانی، ودیعسعاده، از این نظر قابل بحث بررسی است. اصول نظری مقوله زبانیت توسط براهنی تبیین شده و مجموعه شعری خطاب به پروانهها در ذیل همین نظریه توسط شاعر سروده و منتشر شده است. این مقاله با روش توصیفی - تحلیلی در صدد است با تکیه بر همین نظریه، یعنی نظریه زبانیت براهنی، به مطالعه تطبیقی اشعار رضا براهنی و ودیع سعاده شاعر معاصر لبنانی بپردازد تا همسانی و قابلیت نقد و بررسی اشعار یک شاعر لبنانی با مقوله زبانیت به طور دقیق و نظاممند واکاوی شود. این مقاله کوشیده است میزان توجه دو شاعر به زبان و ویژگیهای فرمی و صوری و طرحها و جلوههای محض زبانی را کشف و آشکار سازد.
دوره ۱۲، شماره ۳ - ( پاییز ۱۳۹۱ ۱۳۹۱ )
چکیده
سوختهای فسیلی، یکی از نهاده های مهم مصرفی در بخش های تولیدیاند که در ایران با قیمت بسیار پایینتر از قیمت جهانی در اختیار تولیدکنندگان و مصرفکنندگان قرار میگیرند و سهم زیادی از یارانه پرداختی را به خود اختصاص میدهند. یارانههای انرژی با تأثیر بر هزینه و قیمت کالاها و خدمات، تغییرات پیچیدهای در اقتصاد از طریق تخصیص منابع به وجود میآورد، که دارای آثار گستردهای میباشد.
در این مقاله، یک الگوهای تعادل عمومی قابل محاسبه (CGE) تدوین و اطلاعات مربوط به آخرین جدول داده- ستانده در سال ۱۳۸۰ خراسان رضوی و حسابهای ملی ایران در همین سال در قالب ماتریس حسابداری اجتماعی به عنوان پایه آماری به کار گرفته شده است و اثرات حذف یارانه سوخت بر تغییرات تولید، هزینه و قیمت در قالب مدل تعادل عمومی محاسباتی مورد بررسی قرارگرفته است.
نتایج به دست آمده نشان میدهد با حذف یارانه سوختهای فسیلی شاخص تولید، هزینه و قیمت کالاهای تولیدی بخشهای مختلف افزایش مییابد و بالاترین رشد تولید و هزینه، مربوط به بخش گاز طبیعی و بالاترین افزایش قیمت، مربوط به بخش فرآوردههای نفتی میباشد.
سناریوی حذف یکباره با افزایش تولید کمتر و افزایش هزینه بیشتر نسبت به دیگر سناریوها، ترجیح داده میشود؛ زیرا پس از آزادسازی قیمتها، بار روانی این افزایش قیمت در یک سال تحمیل میشود.