۱۱ نتیجه برای رفعتی
سید محسن علامه، حسین سماواتیان، پریسا رفعتی،
دوره ۷، شماره ۳ - ( ۹-۱۳۹۶ )
چکیده
مدیریت استعداد به عنوان سیستمی برای شناسایی، استخدام، پرورش، ارتقاء و نگهداری افراد مستعد، با هدف بهینه کردن توان سازمان به منظور تحقق نتایج کسب و کار، تعریف شده است هدف مطالعه حاضر دستیابی به نظریهای در حوزۀ مدیریت استعدادها برای درک بهتر این پدیده صورت گرفته است. روش پژوهش به صورت ترکیبی است. پژوهش در صنعت هوایی جمهوری اسلامی ایران صورت گرفته است. نمونهگیری در مطالعه کیفی به روش نظری و با استفاده از تکنیک گلوله برفی و نمونه گیری در مطالعه کمی به صورت نمونه گیری تصادفی انجام شده است. که بر مبنای آن، ۱۳ نفر در مطالعه کیفی و ۲۱۲ نفر در مطالعه کمی شرکت کردهاند. روایی و پایایی ابزارهای پژوهش مطلوب بود. برای دستبایی به شاخص های نگهداشت کارکنان مستعد از روش داده بنیان استفاده شده است. یافته های پژوهش کیفی حاکی از آن است که معماری سازمان استعداد محور به عنوان مقولهی مرکزی در مدل پارادایمی قرار گرفته است. مدل مفهومی پژوهش با استفاده از داده های جمع آوری شده از مرحله کیفی، از طریق پرسشنامه محقق ساخته و همچنین بهره گیری از فنون آمار توصیفی، استنباطی،با استفاده از نرم افزار PLS و مدلسازی معادلات ساختاری مورد تحلیل قرار گرفته است. در نهایت نتایج تحقیق با توجه به تفسیر آمیخته دو روش ارائه گردیده است.
دوره ۱۲، شماره ۲ - ( ۴-۱۳۹۱ )
چکیده
در این تحقیق به بررسی رفتار دینامیکی قابهای فولادی خمشی دارای تیر مرکب با اتصالات جوشی پرداخته شده است. برای انجام این مطالعه دو نمونه قاب خمشی فولادی یک طبقه دو دهانه با تیر مرکب و بدون تیر مرکب با اتصالات مفصلی و صلب به کمک نرم افزار المان محدود ABAQUS مدلسازی و تحت تحلیل دینامیکی غیر خطی تاریخچه زمانی شتابنگاشت زلزله قرار گرفته و نحوه توزیع مفاصل پلاستیک در اعضا، دوران مفاصل پلاستیک، ظرفیت استهلاک انرژی، نوع مکانیسم ترک در دال در مجاور اتصال میانی و کناری بررسی شد. نتایج این تحلیلها نشان می دهد که قابهای تیر مرکب دارای اتصال صلب جوشی تیر به ستون دارای کمترین مقادیر ظرفیت استهلاک انرژی، زمان تناوب قاب، دوران مفاصل پلاستیک و تشکیل زود هنگام و وسیع مفاصل پلاستیک در اعضا و اتصالات هستند. همچنین از تحلیل ترک در دالهای این قابها می توان نتیجه گرفت نحوه مکانیسم کلی شکست در اتصال کناری به صورت پیش کشیدگی بتن از گوشه ستون و گسترش آن به صورت مایل به سمت لبه های دال و در اتصال میانی به صورت اثر متمرکز تنش فشاری بر وجه بیرونی بال ستون است.
دوره ۱۸، شماره ۱۱۵ - ( شهریور ۱۴۰۰ )
چکیده
در تحقیق حاضر، بهینهسازی فرایند استخراج ترکیبات فنلی و فعالیت آنتیاکسیدانی (قدرت مهارکنندگی رادیکالهای آزاد DPPH، قدرت احیا کنندگی آهن (FRAP) و شاخص پایداری اکسایشی) میوه کلخونگ (Pistacia khinjuk) با استفاده از امواج فراصوت از طریق روش سطح پاسخ بررسی شد. جهت بهینهسازی فرایند استخراج از طرح مرکب مرکزی با سه متغیر مستقل زمان (۵، ۲۷,۵ و ۵۰ دقیقه)، دما (۲۵، ۴۵ و ۶۵ درجهسانتیگراد) و نسبت اتانول در حلال آب-اتانول (۰، ۵۰ و ۱۰۰ درصد) استفاده شد. به طور کلی نتایج آنالیز واریانس نشان داد، که پارامترهای مستقل دارای اثر معنیداری بر میزان استخراج ترکیبات فنلی کل، قدرت جذب رادیکالهای آزاد DPPH، قدرت احیا کنندگی آهن و شاخص پایداری اکسایشی عصاره میوه کلخونگ بودند که ضرییهای رگرسیونی آنها به ترتیب ۹۷,۶۵، ۹۸.۰۹، ۹۸.۶۲ و ۹۸.۳۸ درصد تعیین شد. در بین پارامترهای مستقل، غلظت اتانول موثرترین پارامتر بود چون دو اثر درجه ۲ و خطی در مدلهای پیشنهادی آزمونهای مختلف مشاهده شد. همجنین اثر متقابل در مدلهای این تحقیق مشاهده نشد. قویترین مدل نیز مربوط به آزمون استخراج ترکیبات فنلی بود؛ چون در این آزمون علاوه بر اثر خطی پارامترهای مستقل که در بین همه آزمونها مشترک بود، اثر درجه دوم نیز در پارامترهای زمان و غلظت اتانول مشاهده شد. بررسی نتایج نیز نشان داد که با در نظر گرفتن مجموع آزمونهای این تحقیق، زمان ۵۰ دقیقه، دمای ۶۵ درجه سانتی گراد و غلظت اتانول ۵۷.۷ درصد در حلال اتانول – آب به عنوان شرایط بهینه کلی تعیین شد. در نهایت مشخص شد که نتایج آزمونهای تجربی به مقادیر پیش بینی شده توسط روش سطح پاسخ نزدیک بود.
دوره ۱۹، شماره ۲ - ( بهمن ۱۳۹۷ )
چکیده
برای کاهش آلایندههای خروجی توربین گاز تولیدکنندگان این توربینها همواره بهدنبال تکنولوژیهای جدید هستند. یکی از آلایندههای مهم توربینهای گاز در حالتی که گاز طبیعی میسوزانند، اکسیدهای نیتروژن است. در دماهای بالا NOx حرارتی اصلیترین علت تشکیل NOx در توربین گاز است؛ در نتیجه تزریق آب در دماهای بالا منجر به کاهش NOx میشود. ولی باید توجه کرد که تزریق آب منجر به افزایش آلاینده مونواکسید کربن و همچنین صدمه به محفظه احتراق میشود. در نتیجه مقدار بهینه دبی آب تزریقشده به داخل محفظه احتراق مقداری است که NOx را به حد مورد قبول استاندارد محیط زیست برساند. برای پیبردن به مقدار بهینه دبی آب، احتراق داخل محفظه را برای حالتهای تمامبار و بارجزیی، ابتدا بدون تزریق آب و سپس با تزریق آب به روش عددی مورد بررسی قرار دادیم. تزریق آب با دبی و دماهای مختلف انجام شد تا مقدار بهینه دبی و دمای آب به دست آید. نتایج نشان داد که در حالت تمامبار دبی بهینه برای تزریق آب برابر با ۱۰۰% مقدار سوخت تزریقشده و فشار لازم برای تزریق آب نیز در حالت تمامبار برابر با ۲۴/۴۵ بار است. در حالت بار جزیی (دبی سوخت برابر ۷۵% دبی سوخت تمامبار) مقدار بهینه تزریق آب برابر با ۸۰% مقدار سوخت تزریق شده است. در این حالت فشار لازم برای تزریق آب حدود ۱۶/۵ بار است. همچنین نتایج نشان میدهند که تغییر دمای آب در محدوده ˚C۸۰-۱۰ تاثیر قابل توجهی بر تولید آلاینده NOx ندارد و میتوان آب را با همان دمای محیط برای تزریق ارسال کرد.
دوره ۱۹، شماره ۵ - ( اردیبهشت ۱۳۹۸ )
چکیده
ایمپلنتهای ارتوپدی یکی از قابل اعتمادترین روشها در درمان آسیبدیدگیهای وارد بر استخوان هستند. در طراحی ایمپلنتهای ارتوپدی همواره سعی میشود که مدول الاستیسیته ایمپلنت به استخوان نزدیک باشد تا از بروز عوارضی مانند سپر تنشی جلوگیری شود. در این راستا متخلخلنمودن ایمپلنتها بهعنوان یکی از راهحلهای جدید و موثر برای این مشکل ارایه شده و پرینت سهبُعدی امکان ایجاد انواع مختلف ساختارهای متخلخل را برای ایمپلنت بهوجود آورده است. برای نزدیککردن مدول الاستیسیته ایمپلنت با ساختار متخلخل به استخوان، از هندسههای مختلف تخلخل استفاده میشود. در این مطالعه خواص مکانیکی ساختار متخلخل دایموند از جنس تیتانیوم مورد بررسی قرار گرفته و رابطهای برای بهدستآوردن مدول الاستیسیته بر حسب پارامترهای هندسی این ساختار معرفی شده است. با توجه به نتایج بهدستآمده از حل اجزای محدود، اختلاف بین نتایج عددی با دادههای تجربی بین ۳/۶۴% تا ۱۸/۵۱% مشاهده شد که البته مدول یانگ بهدستآمده از این روش در مقایسه با نتایج تحلیلی، تطابق بیشتری با دادههای تجربی دارد. در ضمن برای ساختارهای متخلخل یا چگالی نسبی بالاتر، مقدار این خطا کاهش پیدا کرد. علاوه بر این ساختار دایموند تیتانیومی در چگالی نسبی بین ۰/۰۶ و ۰/۱۶ مدولی معادل مدول یانگ استخوان اسفنجی خواهد داشت که این موضوع در طراحیهای ایمپلنتهای ارتوپدی بسیار موثر است.
دوره ۱۹، شماره ۷ - ( تیر ۱۳۹۸ )
چکیده
در این پژوهش، اثر هندسی سیلندر دایروی با قطاعهای متفاوت روی ارتعاشات القایی گردابه با هدف استحصال انرژی از آن به روش عددی بررسی شده است. با توجه به پدیده ریزش گردابهای فون کارمن، هنگام عبور جریان از روی اجسام بلاف و در نتیجه ایجاد ارتعاش در جسم، میتوان با دریافت این انرژی و تبدیل آن به انرژی مطلوب از این پدیده استفاده نمود. در این پژوهش تمرکز روی یافتن یک هندسه سیلندر با ارتعاشات بیشتر نسبت به سیلندر مبنا (سیلندر دایروی) بوده که برای این منظور سیلندر دایروی با قطاعهای مختلف شامل نسبتهای ۰/۵، ۰/۶، ۰/۷، ۰/۸، ۰/۹ و ۱ در دو جهت قرارگیری پیشانی قوسدار (AF) و پیشانی تخت (FF) رو به جریان و در رینولدزهای ۱۰۰ و ۲۰۰ مورد بررسی قرار گرفته است. بررسیها در دو حوزهی سیالاتی و ارتعاشی انجام شده و در قسمت سیالاتی با کمک دینامیک سیالات محاسباتی نیرویهای آیرودینامیکی وارده به سیلندر محاسبه شده است. در قسمت ارتعاشی، با نوشتن برنامه در نرمافزار میپل، جابهجایی سیلندر و در نهایت توان بالقوه قابل استحصال از سیال محاسبه شده است. نتایج نشان میدهند که در رینولدزهای ۱۰۰ و ۲۰۰ بهترتیب سیلندر دایروی با نسبت قطاع ۵/۰ و ۶/۰ در جهت قرارگیری FF دارای بیشترین توان دریافتی از سیال است و نسبت به سیلندر دایروی در رینولدزهای ۱۰۰ و ۲۰۰ بهترتیب ۳/۵ و ۵/۳ برابر افزایش توان را دارا است. همچنین در سیلندر با قطاع یکسان همواره سیلندر با جهت قرارگیری FF توان بیشتری نسبت به سیلندر در جهت AF تولید میکند.
دوره ۱۹، شماره ۱۲ - ( آذر ۱۳۹۸ )
چکیده
مچالگی لولههای جداری همه ساله هزینههای زیادی را بر شرکتهای تولیدکننده نفت و گاز تحمیل میکند. این مشکل نهتنها در زمان حفاری در برخی سازندها مشاهده میشود بلکه مدتها بعد از تکمیل و بهرهبرداری نیز میتواند باعث بروز مشکلاتی شود. پیشبینی دقیق میزان فشار مچالگی فاکتور بسیار مهمی در طراحی لولههای جداری است. مچالگی لولههای جداری به طور کلی تابعی از خواص ژئومکانیکی سازند و خواص مکانیک جامداتی لولههای جداری است. از جمله خواص مکانیک جامداتی تأثیرگذار بر مچالگی لوله جداری میتوان به بیضیبودن لوله جداری و تفاوت در ضخامت لوله جداری و وجود تنش پسماند در هنگام ساخت لوله جداری اشاره کرد. در این تحقیق به بررسی رفتار مچالگی لولهی جداری با درنظرگرفتن خزش سازند و عیوب ساخت لوله با استفاده از روشهای عددی پرداخته شده است نتایج حاصل نشان میدهند که عیوب ساخت لوله از قبیل بیضیبودن و خارج از مرکزی لوله تا حد زیادی میتواند باعث کاهش مقاومت مچالگی لوله جداری گردد این کاهش مقاومت به حدی است که لوله جداری در زمانهای ابتدایی قرارگرفتن در چاه دچار کرنش پلاستیک زیادی شده و مچاله میشود و عیوب ساخت، نسبت به پدیده خزش سنگ نمک تأثیر بیشتری بر مچالگی لوله جداری دارد.
دوره ۲۰، شماره ۱ - ( دی ۱۳۹۸ )
چکیده
در این پژوهش، نمونهای از نتایج بدست آمده از ترکیب برنامه پایش وضعیت مبتنی بر آنالیز ارتعاشات و رویکرد تحلیل علل ریشهای خرابی در خصوص یاتاقان استوانهای الکتروموتور آسیای مواد خام یک کارخانه سیمان، ارائه شده است. با ثبت گزارشات بازرسان مبنی بر انتشار صدای غیرعادی از یاتاقان اشاره شده، تحلیل دادههای ارتعاشی ثبت شده در برنامه پایش وضعیت تجهیز نشان دهنده تغییر دامنهی ارتعاشات و افزایش محسوس شاخص وضعیت یاتاقان مذکور بوده است. با تطابق فرکانس ارتعاشات با فرکانس خرابی اجزاءی یاتاقان غلتشی مذکور، خرابی قفسه یاتاقان پیشبینی شده که پس از بازدید از الکتروموتور و مشاهده وضعیت یاتاقان، کشف علت ریشهای خرابی در دستور کار قرار میگیرد. لذا پس از بررسی علل ریشهای خرابی در یاتاقان مشخص گردید، تیپ یاتاقان بکار رفته در الکتروموتور توسط سازنده الکتروموتور باتوجه به مشخصات بهرهبرداری آن انتخاب مناسبی نبوده و همچنین بازهی زمانی روانکاری دورهای پیشنهاد شده ، با نوع قفسه یاتاقان مربوطه مغایرت داشته و منجر به خرابی زودرس آن شدهاست.
دوره ۲۲، شماره ۳ - ( پاییز ۱۴۰۱ ۱۴۰۱ )
چکیده
بهدنبال تشدید تلاطمهای ارزی از اواخر سال ۱۳۹۶، ستاد اقتصادی دولت برای مقابله با آثار این رویداد و مدیریت بازار ارز، از ابتدای سال ۱۳۹۷، به اختصاص ارز ترجیحی با نرخ ۴۲۰۰ تومان برای هر دلار آمریکا جهت واردات کالاهای اساسی اقدام کرد. هدف اصلی اجرای این سیاست، ممانعت از سرایت التهابات ارزی به بازار کالاهای اساسی مورد نیاز مردم و منتفع کردن دهکهای پایین جامعه عنوان شده بود. با این حال، امروزه باگذشت سه سال از اجرای این طرح، بسیاری از کارشناسان معتقدند که اجرای سیاست یارانه ارز ترجیحی، هزینههای زیادی را به دنبال داشته و به علت ناکامی در کنترل افزایش قیمتها، نتوانسته است ثبات مصرف مواد غذایی هدف را بین خانوارها تضمین کند. در مقابل، موافقان اجرای این سیاست، معتقدند که تأثیر سیاست ارز ترجیحی در کنترل نوسانات و رشد قیمت محصولات در بازار نهایی و درنهایت، مصرف خانوارها، قابل ملاحظه بوده است. از این رو، همواره این پرسش در محافل علمی و سیاسی کشور مورد بحث بوده که آیا یارانه پرداختی در قالب سیاست ارز ترجیحی به مصرفکننده نهایی رسیده و بر سطح مصرف او اثر معنیدار داشته است؟ با این رویکرد، پژوهش پیشرو، به ارزیابی اثر سیاست ارز ترجیحی بر مصرف مواد غذایی در مناطق شهری ایران پرداخته است. جهت دستیابی به این هدف، ابتدا با بهکارگیری مبانی نظری در مطالعات مختلف، مدل نظری تحقیق حاضر تبیین شد. شایان ذکر است که اطلاعات مورد نیاز برای مطالعه طی دوره زمانی ۹۹-۱۳۸۴ جمعآوری و در قالب مدل ARDL-PANEL تحلیل شدند. نتایج، نشان داد که اگرچه سیاست ارز ترجیحی بر مصرف خانوار، اثر مثبت و معنیدار داشته اما این تأثیر، قابل توجه نبوده است. ضمن آنکه بر اساس نتایج، شاخص قیمت گروههای غذایی و نوسانات نرخ ارز بر مصرف مواد غذایی در کوتاهمدت و بلندمدت، اثر منفی و در مقابل، افزایش درآمد خانوارهای شهری بر مصرف مواد غذایی در کوتاهمدت و بلندمدت، اثر مثبت و معنیدار دارند. درنهایت نیز نتایج حاصل از جزء ضریب تصحیح خطای پانل، نشان میدهد که به دلیل سرعت پایین تعدیل، آثار شوکهای ارزی، ماندگاری بالایی در اقتصاد ایران دارند.
دوره ۲۳، شماره ۲ - ( تابستان ۱۳۹۸ )
چکیده
در این تحقیق، با محاسبهی پتانسیل باد در محدودهی ایستگاههای همدید استان کرمانشاه، کارایی و ارزیابی اقتصادی ۱۰ مدل توربین بادی برای بهرهگیری از انرژی بادی بررسی شد. برای این منظور، از دادههای سرعت باد در دورهی آماری مشترک ۲۰۰۹- ۲۰۱۳ در مقیاس زمانی ۳ساعته و نرمافزارهای WAsP و Windographer بهره گرفته شد و پارامترهای احتمال تولید انرژی، ضریب ظرفیت و خروجی انرژی سالانهی توربینهای مختلف برآورد شد. سپس، ارزیابی اقتصادی هریک از توربینها انجام و اقتصادیترین توربین و محدوده در استان کرمانشاه معرفی شد. با بررسی ضریب ظرفیت توربینها روشن شد که توربین ۵۰۰ کیلوواتی در تمام ایستگاهها بهترین کارایی را دارد. همچنین، بهترین کارایی این توربین در ایستگاههای گیلانغرب، تازهآباد و سومار برآورد شده است. میزان تولید انرژی سالانهی توربین ۲۰۰۰ کیلوواتی، از ۲ گیگاوات ساعت در سال در ایستگاه کنگاور تا ۷/۶ گیگاوات ساعت در سال در ایستگاه گیلانغرب متغیر است. با محاسبهی شاخص نسبت منفعت به هزینه مشخص شد که احداث نیروگاه در محدودهی ایستگاه گیلانغرب در تمامی انواع مختلف توربین صرفهی اقتصادی بیشتری درمقایسه با مناطق دیگر دارد. تولید برق با هیچیک از توربینهای بادی موردبررسی در محدودهی ایستگاههای اسلامآباد، کنگاور، سرپلذهاب، روانسر، سنقر، هرسین، جوانرود و قصرشیرین اقتصادی نیست.
دوره ۲۴، شماره ۴ - ( زمستان ۱۳۹۹ )
چکیده
چکیده
در این پژوهش سعی شد با کاربرد مدل رگرسیون و براساس متغیرهای ضخامت نوری هواویزها و پارامترهای هواشناسی، میزان ذرات معلق برآورد و دقت آن ارزیابی شود. برای این منظور دادههای غلظت ذرات معلق کوچکتر از ۱۰ میکرومتر، دادههای دما، رطوبت نسبی، سرعت باد، دید افقی و ابرناکی، ارتفاع لایه مرزی، ضخامت نوری هواویزها حاصل الگوریتمهای ادغامی دیپبلو و دارکتارگت ۵۵۰/۰ نانومتر بهکار گرفته شد.
نتایج نشان داد میزان نوسانات ذرات معلق که توسط مدل قابل توجیه است تصادفی نیست (در سطح اطمینان ۹۹درصد)، هرچند که تغییرات توجیهشده توسط مدلها کم (۱۶درصد در فصل گرم و ۲۰درصد در فصل سرد) است و خطاهای محاسبهشده در بخش ارزیابی روشن نمود که مدلهای ارائه شده، دقت زیادی ندارند. همچنین مشخص شد در فصل گرم متغیر سرعت باد میتواند نتایج حاصل از مدل رگرسیون رابطۀ ضخامت نوری هواویزها و غلظت ذرات معلق کوچکتر از ۱۰ میکرومتر را بهبود ببخشد و در فصل سرد نیز وجود متغیرهای ارتفاع لایۀ مرزی و دما در مدل رگرسیون بهلحاظ آماری قابل قبول است و باعث بهبود نتایج مدل میشود.
واژههای کلیدی: ذرات معلق، ضخامت نوری هواویزها، مدل رگرسیون، پارامترهای هواشناسی، تهران.