جستجو در مقالات منتشر شده
۷ نتیجه برای حسینپور
دوره ۲، شماره ۴ - ( پاییز ۱۴۰۱ )
چکیده
رویکرد تحلیل حذف انشائی، نه حضور گویندگان، شنوندگان و افعال را بلکه حضور کلماتِ «من»، «تو» و افعال جملات انشائی را مسلم فرض میکند. در رویکرد اصول موضوعه محاورهای نیز میتوان به اصول محاوره رسمیت بخشید و نشان داد که قواعدی در دستور زبان وجود دارند که به چنین اصولی وابستهاند. اما از نظر جان سرل، هر دو رویکرد تحلیل حذف انشائی و اصول موضوعه محاورهای، برداشت اشتباهی را از جایگاه نظریه افعال گفتاری در روایتی کلی از زبان نشان میدهند. ایراد سرل به این دو رویکرد این است که هر دوی آنها در استفاده از منابع نظریههای فعلی افعال گفتاری ناکام میمانند. هر دو نظریه وقتی با دادههای گیجکننده مواجه میشوند، راهحلی را فرض میکنند که نیاز به عرضه مؤلفههای اضافی و غیرضروری دارد. در هریک، فهمی صحیح از نقش افعال گفتاری ما را قادر میسازد تا این دادهها را بدون ارائه این مؤلفههای اضافی و غیرضروری توجیه کنیم.
میرعلی سید نقوی، داوود حسینپور، بی تا ترکزاد،
دوره ۳، شماره ۱ - ( ۳-۱۳۹۲ )
چکیده
هدف این مقاله بررسی رابطه کیفیت توانمندسازی و مدل استاندارد سرمایهگذاری در افرادمیباشد. مورد مطالعه این پژوهش ستاد مرکزی وزارت امور اقتصاد و دارایی میباشد. پرسشنامههای استفاده شده در این پژوهش، پرسشنامه استاندارد توانمندسازی روانشناختی اسپیریتزر و پرسشنامه طراحی شده براساس شاخصهای استاندارد سرمایهگذاری در افراد میباشد. نخست، وضعیت فعلی توانمندسازی روانشناختی کارکنان ستاد مرکزی وزارت امور اقتصاد و دارایی اندازهگیری شده، سپس فرضیههای پژوهش مورد سنجش و آزمون قرار گرفتند. بررسی وضعیت توانمندسازی کارکنان نشاندهنده حد متوسط توانمندسازی در این سازمان است و مستلزم بهبود میباشد. نتایج فرضیههای پژوهش نشان میدهد که میان کیفیت توانمندسازی کارکنان و دو مؤلفه تعهد و طرحریزی رابطه مثبت و معنادار وجود دارد و میان دو مؤلفه اقدام و ارزیابی مدل استاندارد سرمایهگذاری در افراد رابطه وجود ندارد. در پایان مدل نهایی رگرسیونی ارایه شده است.
دوره ۳، شماره ۲ - ( بهار ۱۴۰۲ )
چکیده
جان سرل در افعال گفتاری با تحلیل اظهارات معنادار حقیقی سروکار داشت اما در عبارت و معنا، نظریه خود را به معنا و استعمال تعمیم میدهد تا انجام و فهم اظهارات غیرحقیقی را که در آنجا منظور گوینده چیزی به جز آنچه که میگوید است، توجیه کند. بدینسان پرسش سرل درباره افعال غیرمستقیم گفتاری این است که چگونه ممکن است گوینده چیزی را بگوید و آن را منظور دارد اما چیز دیگری را نیز منظور دارد. بدین منظور، قلمرو افعال مقوله تحریکی از نظر سرل بسیار سودمند است. در واقع وجود نزاکت در افعال مقوله تحریکی، انگیزه اصلی سرل برای تحقیق در افعال غیرمستقیم گفتاری است اما بیشترین مثالها در افعال مقوله التزامی وجود دارد نه در افعال مقوله تحریکی. در عین حال، رویکرد سرل با پارادایمهای تبیینی معمول مطابقت ندارد؛ یعنی تا حدی مانند تحلیل معرفتشناختی ادراک است. بدینسان بررسی، تحلیل و نقد رویکرد سرل هدف این مقاله است.
دوره ۷، شماره ۴ - ( پاییز ۱۳۹۷ )
چکیده
استفاده از روشهای سازگار با محیط زیست یکی از راهکارهای نوین در مبارزه با عوامل بیماریزا در سیستمهای تکثیر و پرورش آبزیان است. هدف مطالعه حاضر بررسی امکان استفاده غیرمستقیم از فیلترهای سرامیکی محتوی نانوذرات نقره در سیستم فیلتراسیون آب پرورش پستلارو میگوی سفید غربی بهمنظور کنترل باکتری ویبریو هاروی بوده است. بدینمنظور، بسترهای فیلتر سرامیکی با نانوذرات نقره پوشش داده شد و توسط تکنیکهای FT-IR، XRD، ICP و SEM مورد بررسی قرار گرفت. در ارزیابی خاصیت ضدباکتریایی فیلترهای محتوی نانوذرات نقره در شرایط آزمایشگاهی از آزمونهای آنتیبیوگرام روی پلیت و داخل لوله استفاده شد. سپس عملکرد فیلترها در شرایط "درونتنی" در دو مرحله مطالعه شد: در مرحله اول باکتری به آب تلقیح و کارآیی فیلترها از طریق سنجش بار باکتریایی آب ارزیابی شد، در مرحله دوم عملکرد فیلترها در حضور لاروهای میگوی سفید غربی از طریق سنجش بار باکتریایی آب، میزان مرگومیر و علایم بالینی میگوها و نیز کشت از هپاتوپانکراس و عضله مطالعه شد. براساس نتایج، بالاترین قطر هاله عدم رشد در قطعات سرامیکی نقرهاندود در حضور پیشماده ۳- آمینو- پروپیل- تریاتوکسیسیلان (APTES؛ ۲۴ساعت غوطهور در کلوئید) به دست آمد. نتایج حاصل از آزمون فیلترها در شرایط "درونتنی" نشان داد که باکتریها بهطور کامل حذف شدند. در مرحله دوم نیز نتایج اختلاف معنیداری را در کاهش بار باکتریایی آب، تلفات میگو و ظهور علایم بیماری در تیمارهای حاوی نانوذرات نقره نشان داد. با توجه به این نتایج فیلترهای نقرهاندود دارای کارآیی بسیار بالایی برای استفاده در سیستم فیلتراسیون آب هستند.
دوره ۱۰، شماره ۳ - ( ۹-۱۳۸۹ )
چکیده
در این مقاله مدلی تحلیلی برای پیشبینی زاویه خم در فرایند شکلدهی ورقهای فلزی با استفاده از پرتو لیزر ارائه شده است. در مدل ارائه شده منبع حرارتی چندنقطهای با شرایط اتلاف حرارتی همرفتی در سطح ورق، برای تعیین محدوده تحت گرمایشی که باعث خمش میشود در نظر گرفته شده است. در ادامه برای مطالعه تجربی فرایند و بررسی پارامترهای مؤثر بر آن از روش طراحی آزمایشها - که یکی از روشهای مطالعه اثر تغییر عوامل در سیستمها است - استفاده شده است. با شناخت عوامل مؤثر آرایهای مناسب برای طراحی آزمایشها انتخاب شده و دادههای بهدست آمده به روش تحلیل واریانس تفسیر شده است. در ادامه با مقایسه نتایج حاصل از مدل تحلیلی با دادههای تجربی، دقت مدل تحلیلی ارزیابی شده است.
دوره ۲۰، شماره ۵ - ( اردیبهشت ۱۳۹۹ )
چکیده
با توجه به ویژگیهای خاص کامپوزیت چوب پلاست و استقبال روز افزون از این محصول به واسطه سازگاری آن با محیط زیست، دستیابی به کیفیت سطح مناسب طی انجام فرآیندهای مختلف ماشینکاری روی این دسته از مواد، بیش از پیش مورد توجه قرار گرفته است. در این پژوهش پس از انجام عملیات تراشکاری با ابزار خودچرخان روی نمونهها با تغییر پارامترهای سرعت اسپیندل، نرخ پیشروی و عمق برش، به اندازهگیری و مقایسه زبری سطوح تراشکاری شده، بررسی سلامت سطوح توسط میکروسکوپ و همچنین تحلیل عددی فرآیند پرداخته شده است. در نتایج مشاهده شد که طی تراشکاری با ابزار خودچرخان به ازای عمق برش ۱میلیمتر و نرخ پیشروی ۰/۲۲میلیمتر بر دور، با افزایش سرعت اسپیندل از ۵۰۰ به ۷۱۰دور بر دقیقه، کیفیت سطح در حدود ۱۷% بهتر شد که این مقدار در مقایسه با تراشکاری معمولی نیز در حدود ۳۷% بهبود یافته است. همچنین به علت افزایش نیروهای ماشینکاری، با افزایش نرخ پیشروی از ۰/۲۲ به ۰/۴۴میلیمتر بر دور، کیفیت سطح در حدود ۲۱% کاهش یافته است. مقایسه مقادیر به دست آمده برای زبری سطح نشان داد که بعد از نرخ پیشروی سرعت اسپیندل بیشترین تاثیر را بر کیفیت و سلامت سطوح تراشکاری شده داشته است. همچنین مقایسه زبری سطوح اندازهگیری شده طی روش المان محدود و روش تجربی نیز نشاندهنده دقت و سازگاری مناسب این دو روش با یکدیگر بوده است.
دوره ۲۲، شماره ۲ - ( بهار ۱۳۹۸ )
چکیده
اهداف: علیرغم پیشرفتهای اخیر در زمینه تشخیص و درمان، سرطان پستان همچنان دومین عامل مرگ مرتبط با سرطان در میان زنان جهان است. گزارشهای اخیر، گروه جدیدی از مولکولهای غیرکدکننده به نام RNAهای غیرکدکننده طویل را شناسایی کردهاند که نقش مهمی را در فرآیندهای بیولوژیکی متعدد درگیر در سرطان ایفا میکنند. هدف از این مطالعه، ارزیابی بیان RNA غیرکدکننده طویل HULC در سرطان پستان بود.
مواد و روشها: در مطالعه تجربی حاضر، پس از جمعآوری ۴۰ نمونه بافت توموری کارسینومای تهاجمی مجاری پستان و ۴۰ بافت سالم حاشیه تومور، استخراج RNA و سنتز cDNA صورت گرفت. با استفاده از PCR کمی، سطح بیان HULC در نمونهها به دست آمد. از نرمافزار REST ۲۰۰۹ بهمنظور برررسی ارتباط بیان آن در بافتهای توموری و بافتهای سالم، استفاده شد. توان بیومارکری HULC نیز با رسم منحنی ROC ارزیابی شد. ارتباط بیان HULC با ویژگیهای کلینیکوپاتولوژیکی نیز مورد بررسی قرار گرفت.
یافتهها: نتایج حاصل از نرمافزار REST افزایش معنیدار بیان HULC را در بافتهای توموری نسبت به حاشیه سالم آنها نشان داد (۰/۰۰۰۱=p؛ CI ۹۵%). آنالیز منحنی ROC نیز توان بیومارکری HULC را در سرطان پستان ثابت کرد (۰/۰۰۰۱>p؛ ۰/۷۹=ROCAUC). نتایج بررسی بیان HULC با ویژگیهای کلینیکوپاتولوژیکی نشان داد که بین بیان HULC با مراحل پیشرفته تومور رابطه مثبت معنیداری وجود دارد (۰/۰۱۹=p؛ CI ۹۵%).
نتیجهگیری: با توجه به افزایش بیان HULC در کارسینومای تهاجمی مجاری پستان، بیان این RNA غیرکدکننده طویل میتواند بهعنوان یک بیومارکر تشخیصی بالقوه جدید در سرطان پستان مطرح شود.