Alinejad A, Panahifar S. Model design of Forecast and Determining the organization's resource innovation capacity With the approach of neural-adaptive fuzzy inference system (ANFIS).. ORMR 2022; 12 (1) :133-162
URL:
http://ormr.modares.ac.ir/article-28-38665-fa.html
عالی نژاد امیر حمزه، پناهی فر سجاد. طراحی مدل پیشبینی و تعیین ظرفیت نوآوری منابع سازمان با استفاده از سیستم استنتاج فازی عصبی- تطبیقی (ANFIS). پژوهش های مدیریت منابع سازمانی. 1401; 12 (1) :133-162
URL: http://ormr.modares.ac.ir/article-28-38665-fa.html
1- دکتری مدیریت تکنولوژی، گروه مدیریت، دانشکده مدیریت، دانشگاه افسری امام علی (ع)، تهران، ایران. ، amir.hamzehe@gmail.com
2- دکتری روانشناسی، گروه علوم اجتماعی، دانشکده مدیریت، دانشگاه افسری امام علی (ع)، تهران، ایران.
چکیده: (1673 مشاهده)
در دنیای رقابتی امروز که نوآوری شرط بقای هر سازمان است، آگاهی از میزان ظرفیت نوآوری منابع سازمان که با سیاستگذاری سازمان، انتقال فناوری، حیات و رقابت سازمان ارتباط دارد، حایز اهمیت است. طراحی مدلی برای تعیین و پیشبینی سطح نوآوری منابع سازمان هدف اصلی این پژوهش است. پس از بررسی منابع موجود و مصاحبه با صاحبنظران، با استفاده از تحلیل عاملی تأییدی تعداد 12 شاخص اصلی در قالب 3 بُعد بهعنوان ورودی به سیستم استنتاج فازی تعیین شد. در میان روشهای نوین مدلسازی، سیستمهای فازی از جایگاه ویژهای در علوم مختلف برخوردارند. سیستم استنتاج فازی عصبی- تطبیقی (ANFIS) روش مناسبی برای حل مسائل غیرخطی است. این روش ترکیبی از استنتاج فازی و شبکه عصبی مصنوعی است که از توانایی هردو برای مدلسازی بهره میبرد. با بهرهمندی از سه نوع روش طراحی مدل در سیستم فازی و مقایسه نتایج، بهترین نتیجه برای ارائه مشخص شد. برای ارزیابی عملکرد مدل از پارامترهای مجذور میانگین مربعات خطا (RMSE)، درصد خطای نسبی (ε)، میانگین خطای مطلق (MAE) و ضریب تبیین (R2) استفاده شد که مقادیر 047/0،
02/1 درصد، 046/0 و 989/ بهدست آمد و نشانگر دقت و قابلیت اعتماد به مدل است. این پژوهش از نظر هدف، کاربردی و باتوجه به روش گردآوری دادهها از نوع پیمایشی است. خروجی این پژوهش، ﻳﻚ ﺳﻴﺴﺘﻢ اﺳﺘﻨﺘﺎج ﻓﺎزی ﻫﻮﺷﻤﻨﺪ (ANFIS) است.
نوع مقاله:
پژوهشی اصیل |
موضوع مقاله:
رفتار سازمانی و مدیریت منابع انسانی دریافت: 1398/9/12 | پذیرش: 1400/7/7 | انتشار: 1401/3/10