دوره 7، شماره 3 - ( 1396 )                   جلد 7 شماره 3 صفحات 176-157 | برگشت به فهرست نسخه ها

Sadeghi Moghadam M R, safari H, Norouzian Reykandeh J, Ghasemi R. Explanation of the importance-performance dimensions and components of humanitarian supply chain in post-disaster. ORMR 2017; 7 (3) :157-176
صادقی مقدم محمد رضا، صفری حسین، نوروزیان ریکنده جابر، قاسمی روح اله. تبیین سطح اهمیت- عملکرد مؤلفه‌های زنجیره تأمین بشردوستانه‌ در بَعد از فاجعه. پژوهش های مدیریت منابع سازمانی. 1396; 7 (3) :157-176

1- استادیار، گروه مدیریت صنعتی، دانشکده مدیریت، دانشگاه تهران، تهران، ایران.
2- کارشناس ارشد مدیریت صنعتی، دانشکده مدیریت، دانشگاه تهران، تهران، ایران.
3- دکتری مدیریت تولید و عملیات، دانشکده مدیریت، دانشگاه تهران، تهران، ایران.
این پژوهش، به دنبال شناسایی ابعاد و مؤلفه‌های زنجیره تأمین بشردوستانه بَعد از فاجعه زلزله و ارائه مدل مفهومی برای سنجش آن است.پس از طراحی پرسشنامه و تعیین روایی و پایایی آن، پرسشنامه به روش نمونه‌گیری طبقه‌ای تصادفی بین مدیران و امدادگرانِ سازمان‌های همکار در کمک‌رسانی‌ها در مناطق زلزله‌زده‌ی بم کرمان، ورزقان- اهر آذربایجان شرقی و دشتی- شُنبه‌ی بوشهر توزیع شد که در نهایت 284 پرسشنامه از طرف مدیران و امدادگران در مورد‌های مطالعه تکمیل شد. در ادامه تحلیل عاملی تأییدی پرسشنامه برای بررسی روایی سازه انجام شد و سپس ارزیابی میزان اهمیت و عملکرد این اقدامات در سازمان‌های ذی‌ربط با روش آزمون میانگین انجام شد و با کمک ماتریس اهمیت- عملکرد حوزه‌های بهبود ابعاد و مؤلفه‌ها، شناسایی و راهبردهایی جهت بهبود عملکرد زنجیره تأمین بشردوستانه بَعد از فاجعه زلزله ارائه گردید. یافته‌های پژوهش نشان می‌دهد که در زنجیره تأمین بشردوستانه زلزله بعد از فاجعه، از این رو، روش تحقیق از نظر هدف کاربردی و از نظر ابزار گردآوری اطلاعات توصیفی-همبستگی است. بر اساس یافته‌های پژوهش در زنجیره تأمین بشردوستانه زلزله بعد از فاجعه، گویه‌های «نظارت سازمان‌های متولی بر نحوه‌ی ساخت‌‌وسازها» و «هماهنگی بین سازمان‌های همکار در بازسازی‌ها»، دارای اهمیت بالا و عملکرد پایین ارزیابی شدند و در ناحیه بحرانی قرار گرفتند و در اولویت اول بهبود قرار دارند و گویه‌های «ارزیابی صحیح خسارت و لوازم و منابع مورد نیاز جهت بازسازی» و «استمرار حمایت های روانی و مشاوره بازماندگان» دارای اهمیت بالا و عملکرد بالا ارزیابی شدند و در اولویت بعدی قرار دارند.
نوع مقاله: علمی پژوهشی | موضوع مقاله: رفتار سازمانی و مدیریت منابع انسانی
دریافت: 1396/3/26 | پذیرش: 1396/9/1 | انتشار: 1396/9/5