دوره 6، شماره 1 - ( 1395 )                   جلد 6 شماره 1 صفحات 132-105 | برگشت به فهرست نسخه ها

Shafiee M, engashteh B. Mathematical Model for Optimal Human Resource Allocation in Shiraz Emergency Centers. ORMR 2016; 6 (1) :105-132
شفیعی مرتضی، انگاشته بلقیس. تخصیص بهینه منابع انسانی به پایگاههای اورژانس با استفاده از مدل تحلیل پوششی داده‌ها‌ی متمرکز. پژوهش های مدیریت منابع سازمانی. 1395; 6 (1) :105-132

1- استادیار، گروه مدیریت صنعتی، دانشکده اقتصاد و مدیریت، واحد شیراز، دانشگاه آزاد اسلامی، شیراز، ایران.
2- دانشجوی کارشناسی ارشد، مدیریت صنعتی، دانشکده اقتصاد و مدیریت، واحد شیراز، دانشگاه آزاد اسلامی ، سیراز، ایران.
امروزه با وجود فناور شدن سازمان‌ها و تبدیل آنها به توده‌ای از سخت‌افزار، همچنان نقش انسان به‌عنوان‌ عاملی حیاتی و راهبردی در بقای سازمان، کاملاً مشهود است. منابع انسانی ارزشمندترین منبع سازمان‌های امروزی به شمار می‌آیند زیرا که به تصمیمات سازمانی شکل داده، مسائل و مشکلات سازمان را حل نموده و بهره‌وری را عینیت می‌بخشند. همان طور که خود نیروی انسانی دارای اهمیت بالا و نقش قابل توجهی در سازمان می‌باشد، تخصیص نیروها نیز ضرورت و ظرافت خاصی دارد. در پژوهش حاضر نخست شاخص‌های مهم در تخصیص بهینه منابع انسانی به پایگاه‌های اورژانس از طریق مصاحبه و برگه ارزیابی تعیین گردید. سپس با استفاده از مدل CDEA تخصیص منابع انسانی به 23 پایگاه اورژانس شیراز صورت گرفت. جهت محاسبه کارایی پس از تخصیص بهینه تعداد مأموریت، آمبولانس و درخواست با روش رگرسیون پیش‌بینی شد. مقایسه کارایی قبل و بعد از تخصیص، افزایش میانگین کارایی در پایگاه‌ها را نشان داد.
نوع مقاله: مقاله استخراج شده از پایان نامه | موضوع مقاله: مدیریت صنعتی
دریافت: 1393/9/1 | پذیرش: 1395/3/1 | انتشار: 1395/3/11