دوره 7، شماره 3 - ( 1396 )                   جلد 7 شماره 3 صفحات 134-117 | برگشت به فهرست نسخه ها

khadivar A, babaei zakliki M A, mousavi kiasari Z. The Role of IT Governance in ERP System Success. ORMR 2017; 7 (3) :117-134
خدیور آمنه، بابایی زکلیکی محمد علی، موسوی کیاسری زهرا. نقش حاکمیت فناوری اطلاعات در موفقیت سیستم برنامه‌ریزی منابع سازمان. پژوهش های مدیریت منابع سازمانی. 1396; 7 (3) :117-134

1- استادیار، گروه مدیریت ، دانشکده علوم اجتماعی و اقتصاد، دانشگاه الزهراء، تهران، ایران.
2- دانشیار، گروه مدیریت ، دانشکده علوم اجتماعی و اقتصاد، دانشگاه الزهراء، تهران، ایران.
3- کارشناس ارشد مدیریت فناوری اطلاعات، گروه مدیریت ، دانشکده علوم اجتماعی و اقتصاد، دانشگاه الزهراء، تهران، ایران.
در طول دهه‌های گذشته، سیستم برنامه‌ریزی منابع سازمان ،به عنوان یکی از مهم‌ترین پیشرفت‌ها در استفاده از فناوری-اطلاعات شناخته شده‌است. پیاده‌سازی این سیستم، پروژه‌ای بزرگ و پیچیده است که حجم عظیمی از منابع سازمانی را دربرمی‌گیرد. شواهدی زیادی وجود دارد که حاکی از شکست این پروژه‌ها است. بنابراین توجه به عوامل موثر در موفقیت و شکست سیستم برنامه‌ریزی منابع سازمان حائز اهمیت است. حاکمیت از جمله عواملی است که در برخی پژوهش‌ها به عنوان عامل اثرگذار بر موفقیت این سیستم معرفی شده‌است. در پژوهش حاضر به بررسی ارتباط مستقیم حاکمیت فناوری اطلاعات و موفقیت سیستم برنامه‌ریزی منابع سازمان پرداخته‌شد. در این مقاله از مدل پرکاربرد موفقیت سیستم‌های اطلاعاتی دیلان و مکلین جهت ارزیابی موفقیت سیستم استفاده شد و با در نظر گرفتن روابط بین ابعاد حاکمیت و همچنین متغیرهای برگرفته از مدل دیلان و مکلین مدل مفهومی و مفروضات پژوهش توسعه یافت. گردآوری داده‌ ها از طریق یک پرسشنامه 49 سوالی و برمبنای پاسخ های کلیه افراد درگیر در پروژه‌های بسیستم برنامه ریزی منابع سازمان در شرکت‌هایی از مجموعه مپنا انجام شد. جهت آزمون مدل از رویکرد حداقل مربعات جزئی استفاده شد. نتایج بدست آمده حاکی از آن است که حاکمیت فناوری اطلاعات به صورت مستقیم و غیرمستقیم می‌تواند اثر قابل توجه و معناداری بر موفقیت سیستم برنامه‌ریزی منابع سازمان داشته باشد.
نوع مقاله: مقاله استخراج شده از پایان نامه | موضوع مقاله: رفتار سازمانی و مدیریت منابع انسانی
دریافت: 1395/6/27 | پذیرش: 1396/9/1 | انتشار: 1396/9/5