دوره 13، شماره 3 - ( 1402 )                   جلد 13 شماره 3 صفحات 160-141 | برگشت به فهرست نسخه ها

Karimi Z, Zanjirchi S M, Mir Fakhroddini S H, Mirghafouri S H. Investigating the factors affecting the competitiveness of selected knowledge-based companies in the fourth industrial revolution. ORMR 2023; 13 (3) :141-160
کریمی زهرا، زنجیرچی سید محمود، میرفخر‌الدینی سید حیدر، میرغفوری سید حبیب‌الله. بررسی مؤلفه‌های تأثیرگذار بر رقابت‌پذیری شرکت‌های منتخب دانش‌بنیان در انقلاب صنعتی چهارم. پژوهش های مدیریت منابع سازمانی. 1402; 13 (3) :141-160

1- دانشجوی دکتری، گروه مدیریت صنعتی، دانشکده اقتصاد حسابداری و مدیریت، دانشگاه یزد، یزد، ایران.
2- دانشیار، گروه مدیریت صنعتی، دانشکده اقتصاد حسابداری و مدیریت، دانشگاه یزد، یزد، ایران. ، zanjirchi@yazd.ac.ir
3- استاد تمام، گروه مدیریت صنعتی، دانشکده اقتصاد حسابداری و مدیریت، دانشگاه یزد، یزد، ایران.
4- دانشیار، گروه مدیریت صنعتی، دانشکده اقتصاد حسابداری و مدیریت، دانشگاه یزد، یزد، ایران.
این مطالعه به بررسی مؤلفه‌های تأثیرگذار بر الگویی که برای رقابت‌پذیری شرکت‌های منتخب دانش‌بنیان در انقلاب صنعتی چهارم ارائه شده است، می‌پردازد. 23 مؤلفه شناسایی و در شش عامل شرایط علّی، زمینه‌ای، مداخله‌گر، پدیده‌محوری، راهبردها، اقدام‌ها و پیامدها دسته‌بندی شد. با استفاده از این مؤلفه‌ها، پرسشنامه‌ای برای تعیین وضعیت موجود شرکت‌های منتخب دانش‌بنیان ایران طراحی و تعداد 127 پرسشنامه تکمیل‌ شده قابل استناد از 197 شرکت دانش‌بنیان تولیدی نوع یک در حوزه برق و الکترونیک، لیزر و فوتونیک در سطح کشور جمع‌آوری شد تا وضعیت کنونی مؤلفه‌های مدل بررسی شود. داده‌ها با نرم‌افزار SPSS و PLS تحلیل شد. در تحلیل انجام‌ شده مقدار ضرایب بارهای عاملی مؤلفه‌ها از 4/0 بیشتر است که نشان از مناسب‌ بودن این مدل دارد. آلفای کرونباخ و پایایی ترکیبی نیز بیشتر از 7/0 است که نشان از پایایی مناسب مدل است. روایی سازه، روایی همگرا و روایی واگرا نیز  نتیجه مطلوبی داشت. نتایج نشان داد که تمام مؤلفه‌ها در مدل ارائه‌ شده برای رقابت‌پذیری شرکت‌های منتخب دانش‌بنیان در انقلاب صنعتی چهارم نقش داشته و وضعیت کنونی تمام عوامل به‌جز عامل علّی که در وضعیت متوسط قرار دارد، در وضعیت مطلوب می‌باشند.
نوع مقاله: توصیفی و نظرسنجی | موضوع مقاله: رفتار سازمانی و مدیریت منابع انسانی
دریافت: 1402/3/3 | پذیرش: 1402/7/1 | انتشار: 1402/2/10