دوره 3، شماره 4 - ( 1392 )                   جلد 3 شماره 4 صفحات 45-22 | برگشت به فهرست نسخه ها

Pooya A, Tavakoli A, Fakhlaei N. Designing a Dynamic Model for Selecting Appropriate Scenario of Safety Stock Level in Mrp System Case Study: Mashhad Panel Barsava Manufacturing Company. ORMR 2014; 3 (4) :22-45
پویا علیرضا، توکلی احمد، فخلعی نادیه. طراحی مدلی پویا برای انتخاب سناریوی مناسب سطح ذخیره احتیاطی در سیستم MRP: شرکت تولیدی مشهد پانل بارثاوا. پژوهش های مدیریت منابع سازمانی. 1392; 3 (4) :22-45

1- استادیار گروه مدیریت، گروه مدیریت، دانشگاه فردوسی مشهد، مشهد، ایران
2- - استادیار گروه مدیریت، گروه مدیریت، دانشگاه فردوسی مشهد، مشهد، ایران
3- دانشجوی کارشناسی ارشد مدیرت صنعتی، دانشگاه فردوسی مشهد، مشهد، ایران
    سیستم‌های تولیدی با نظام‌های کنترلی فشاری در تولید از برنامه‌ریزی احتیاجات مواد برای برنامه‌ریزی خرید و ساخت منابع فیزیکی خود استفاده می‌کنند. بنابراین یک سیستم برنامه‌ریزی مواد، پایه‌ای برای زمان‌بندی تولید و خرید مواد ایجاد می‌کند. با توجه به اینکه عدم اطمینان‌های محیطی از قبیل نوسانات در تقاضا و تأمین مواد اولیه اجتناب‌ناپذیر است،واحدهای تولیدی به دنبال راهی برای مواجهه با این نوسان‌ها و عدم اطمینان‌ها هستند.یکی از راهکارهای پیش رو استفاده از ذخیره احتیاطی است که مقدار مشخصی از اقلام است که به صورت موجودی برای مقابله با عدم اطمینان‌ها نگه داشته می‌شود. با وجود اهمیت ذخیره احتیاطی چارچوبی جامع برای تصمیم‌گیری در خصوص آن وجود ندارد. هدف این مقاله ارائه مدلی داینامیک برای سیستم MRP است که با استفاده از این مدل بتوان به سیاست مناسب ذخیره احتیاطی و در نتیجه مقدار مناسب آن در راستای کاهش هزینه‌های کل موجودی دست پیدا کرد. برای شبیه‌سازی سیستم از رویکرد پویای‌شناسی سیستم استفاده شده است و برای نزدیک شدن به شرایط واقعی، تقاضا و زمان پیشبرد احتمالی در نظر گرفته شده است. پس از طراحی مدل، سناریوهای مختلفی برای ذخیره احتیاطی پیشنهاد شده است. معیار انتخاب سناریوی مناسب، هزینه‌های کل موجودی می‌باشد و در‌نهایت سناریو با کمترین مقدار هزینه کل موجودی به عنوان سناریوی برتر انتخاب می‌شود.
نوع مقاله: مقاله استخراج شده از پایان نامه | موضوع مقاله: پژوهش های مدیریت منابع سازمانی|اصلی|مدیریت صنعتی
دریافت: 1391/12/16 | پذیرش: 1393/7/14 | انتشار: 1393/11/1