دوره 12، شماره 4 - ( 1401 )                   جلد 12 شماره 4 صفحات 48-29 | برگشت به فهرست نسخه ها

shaker ardakani M, golverdi M, Hosseinpour Chaijani S. Exploring barriers to effective organizational control in the public sector (Case Study: Tax Affairs Department of Gilan province). ORMR 2023; 12 (4) :29-48
شاکر اردکانی محمد، گل وردی مهدی، حسین پور چایجانی سارا. واکاوی موانع کنترل سازمانی اثربخش در بخش دولتی (موردمطالعه: اداره امور مالیاتی استان گیلان). پژوهش های مدیریت منابع سازمانی. 1401; 12 (4) :29-48

1- استادیار، گروه مدیریت دولتی، دانشکده علوم انسانی و اجتماعی، دانشگاه اردکان، اردکان، ایران. ، m.shaker@ardakan.ac.ir
2- استادیار، گروه مدیریت دولتی، دانشکده علوم انسانی و اجتماعی، دانشگاه اردکان، اردکان، ایران.
3- کارشناسی ارشد مدیریت دولتی، گروه مدیریت دولتی، دانشکده علوم انسانی و اجتماعی، دانشگاه اردکان، اردکان، ایران.
پژوهش حاضر با هدف واکاوی موانع کنترل سازمانی اثربخش در اداره امور مالیاتی گیلان انجام شد. پژوهش از نظر هدف کاربردی، مبتنی بر روش‌شناسی کیفی و از نظر شیوه گردآوری اطلاعات توصیفی بود. جامعه موردمطالعه شامل تمام کارکنان اداره امور مالیاتی گیلان (رودسر، لاهیجان، چابکسر و کلاچای) بود. برای انتخاب مشارکت‌کنندگان از روش انتخاب هدفمند از نوع گلوله برفی استفاده شد و درنهایت 13 نفر از رؤسای امور مالیاتی، مدیران فناوری و حسابداری چهار شعبه ذکرشده به‌عنوان مشارکت‌کننده انتخاب شدند. ابزار گردآوری اطلاعات شامل مصاحبه‌های عمیق با مشارکت‌کنندگان منتخب بود. برای تحلیل داده‌ها از تحلیل مضمون استفاده شد. تحلیل داده‌ها منجر به شناسایی 38 مضمون فرعی شد که در 6 مضمون اصلی با عنوان موانع قانونی و راهبردی، موانع انگیزشی، موانع اخلاقی، موانع سازمانی، موانع زیرساختی و موانع اجرایی (فرایندی) دسته‌بندی شدند.
نوع مقاله: پژوهشی کیفی | موضوع مقاله: رفتار سازمانی و مدیریت منابع انسانی
دریافت: 1400/12/18 | پذیرش: 1401/5/22 | انتشار: 1401/12/10