دوره 12، شماره 1 - ( 1401 )                   جلد 12 شماره 1 صفحات 79-59 | برگشت به فهرست نسخه ها

jabbari H, Shahbandarzadeh H, Ghorbanpur A. Designing dynamic inventory control model using a hybrid meta-heuristic algorithm to optimize the hospital warehouse in the epidemic Covid 19. ORMR 2022; 12 (1) :59-79
جباری حامد، شاهبندرزاده حمید، قربان پور احمد. طراحی الگوی دینامیکی کنترل موجودی با به‌کارگیری الگوریتم فراابتکاری ترکیبی جهت بهینه‌سازی انبار بیمارستان در همه‌گیری کووید 19. پژوهش های مدیریت منابع سازمانی. 1401; 12 (1) :59-79

1- دانشجوی دکتری، گروه مدیریت صنعتی، دانشکده کسب‌و‌کار و اقتصاد، دانشگاه خلیج فارس، بوشهر، ایران.
2- دانشیار، گروه مدیریت صنعتی، دانشکده کسب‌و‌کار و اقتصاد، دانشگاه خلیج فارس، بوشهر، ایران. ، Shahbandarzadeh@pgu.ac.ir
3- استادیار، گروه مدیریت صنعتی، دانشکده کسب‌و‌کار و اقتصاد، دانشگاه خلیج فارس، بوشهر، ایران.
مدیریت موجودی و برنامه‌ریزی سفارش در مراکز درمانی به‌ویژه در شرایط بیماری‌های همه‌گیر امری بسیار ضروری است و می‌تواند تأثیر به‌سزایی در کاهش هزینه‌ها، ارائه مطلوب خدمات به بیماران و تأمین ملزومات گروه درمان داشته باشد. هدف اصلی این پژوهش، طراحی الگوی دینامیکی چند‌کالایی گسسته زمان برای مدیریت بهینه موجودی و برنامه‌ریزی سفارش‌های کالاهای مصرفی بیمارستان‌ها در شرایط همه‌گیری کووید 19 است. قلمرو مکانی این مطالعه، بیمارستان خلیج فارس در شهر بوشهر است. در این مطالعه برای حل الگوی ریاضی، از الگوریتم ترکیبی بهینه‌سازی ازدحام ذرّات - ژنتیک تحت سناریوهای چندگانه استفاده شده است. نتایج نشان داد الگوی ارائه‌شده بر پایه تأمین تقاضای اولیه، در نوع و میزان مصرف کالاهای مختلف، قابلیت کمینه‌کردن هزینه‌ها با در‌نظر‌گرفتن محدودیت حجم انبار تحت سناریوهای چندگانه را دارد. الگوریتم ترکیبی ارائه شده در مقایسه با الگوریتم‌‌های ژنتیک و بهینه‌سازی ازّدحام ذرّات نیز از عملکرد بهتری برخوردار است.
نوع مقاله: پژوهشی اصیل | موضوع مقاله: استراتژی و مدیریت
دریافت: 1400/5/19 | پذیرش: 1400/7/21 | انتشار: 1401/3/10