دوره 6، شماره 3 - ( 1395 )                   جلد 6 شماره 3 صفحات 60-43 | برگشت به فهرست نسخه ها

Delghandi H, Sayadi A R, Baradaran V, Hoseini S. Availability calculating of open pit mine loading system based on Markov chain model. ORMR 2016; 6 (3) :43-60
دلقندی حامد، صیادی احمد رضا، برادارن وحید، حسینی سید هادی. محاسبه قابلیت دسترسی ماشین‌آلات سیستم بارگیری در معادن روباز بر اساس مدل زنجیره مارکوف. پژوهش های مدیریت منابع سازمانی. 1395; 6 (3) :43-60

1- دانشجوی کارشناسی ارشد مهندسی معدن، دانشکده فنی و مهندسی، دانشگاه تربیت مدرس، تهران، ایران.
2- دانشیار اقتصاد معدن، بخش مهندسی معدن، دانشکده فنی و مهندسی، دانشگاه تربیت مدرس، تهران، ایران.
3- استادیار، گروه مهندسی صنایع، دانشکده فنی دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران شمال، تهران، ایران.
4- استادیار، گروه مهندسی معدن، دانشگاه صنعتی همدان، همدان، ایران.
قابلیت دسترسی یا دسترس‌پذیری از مهم‌ترین ویژگی‌های تبیین کیفیت عملکرد سیستم ماشین‌آلات تعمیر‌پذیر و بهبود مدیریت و برنامه‌ریزی تولید محسوب می‌شود. عملیات بارگیری بخش مهمی از چرخه تولید در معادن را تشکیل می‌دهد و در این مقاله، رویکردی برای بررسی قابلیت دسترسی ماشین‌آلات سیستم بارگیری در معادن روباز بر مبنای تئوری زنجیره مارکوف ارائه شده است. روش مارکوف مبتنی بر حالت‏های مختلف سیستم و نحوه گذر از حالتی به حالت دیگر است، از این رو تحلیل داده‏ها و تعیین نرخ‏های خرابی و تعمیر از اهمیت به‌سزایی برخوردار است. برای نشان‌دادن چگونگی عملکرد مدل از دادهای معدن سنگ آهن میشدوان استفاده شده است. به این منظور ضمن محاسبه شاخص‌های نرخ خرابی و تعمیر ماشین‌ها، قابلیت دسترسی آنها تعیین شده است. برای صحت‌سنجی، تحلیل داده‌ها و افزایش دقت تشخیص رفتار خرابی و تعمیر سیستم از آزمون‌های آماری مرتبط استفاده شده است. بر‌اساس نتایج اخذ شده، نرخ خرابی و تعمیر برای بیل مکانیکی نیوهلند به‌ترتیب 019/0 و 064/0 و برای بیل مکانیکی کوماتسو 017/0 و 047/0 است. همچنین قابلیت دسترسی سیستم بارگیری معدن در بخش ماشین‌آلات بیل مکانیکی، 9/93 درصد برآورد شده است.
نوع مقاله: مقاله استخراج شده از پایان نامه | موضوع مقاله: مدیریت صنعتی
دریافت: 1394/10/16 | پذیرش: 1395/8/1 | انتشار: 1395/8/10