دوره 11، شماره 4 - ( 1400 )                   جلد 11 شماره 4 صفحات 181-159 | برگشت به فهرست نسخه ها

vishlaghi M, Rastgar A. The Influence of Idiosyncratic Deals on Creative Deviation: Analysis of the Mediating Role of Psychological Entitlement and Constructive Employee Voice (Case Study: Mobin Net Communication Company). ORMR 2022; 11 (4) :159-181
ویشلقی مهدیه، رستگار عباس علی. تأثیر قراردادهای نامتعارف بر انحراف خلاق: تحلیل نقش میانجی خودبرتربینی روانشناختی و آوای سازنده کارکنان (مورد‌مطالعه: شرکت ارتباطات مبین نت). پژوهش های مدیریت منابع سازمانی. 1400; 11 (4) :159-181

1- دانشجوی دکتری مدیریت منابع انسانی، گروه مدیریت دولتی، دانشکده اقتصاد، مدیریت و علوم اداری، دانشگاه سمنان، سمنان، ایران. ، m_vishlaghi@semnan.ac.ir
2- دانشیار، گروه مدیریت بازرگانی، دانشکده اقتصاد، مدیریت و علوم اداری، دانشگاه سمنان، سمنان، ایران.
چکیده:   (2011 مشاهده)
هدف: بسیاری از سازمان‌ها از قراردادهای کاری نامتعارف برای دستیابی به رفتارهای مطلوب و نتایج  مثبت استفاده می‌کنند. قراردادهای نامتعارفی که منجربه افزایش اعتماد‌به‌نفس، مشارکت و همکاری کارکنان و بروز ایده‌های خلاقانه جدید می‌شوند. هدف از پژوهش حاضر، بررسی تأثیر قراردادهای نامتعارف کاری بر انحراف خلاق با در‌نظر‌گرفتن میانجیگری خودبرتربینی روان‌شناختی و آوای کارکنان است.
روش­شناسی: روش پژوهش حاضر از نظر هدف، کاربردی و از نظر نحوه جمع­آوری اطلاعات، توصیفی از نوع همبستگی است. جامعه آماری پژوهش را کارکنان شرکت ارتباطات مبین‌نت تشکیل می‌دهد. برمبنای نمونه‌گیری تصادفی ساده، 272 پرسشنامه صحیح عودت داده شد و با استفاده از نرمافزارهای SPSS و AMOS داده­های پژوهش تجزیه و تحلیل شدند. برای سنجش متغیرهای پژوهش از پرسشنامه قراردادهای نامتعارف کاری روزن و همکاران (2013)، آوای کارکنان موریسون (2011)، خودبرتربینی روان‌شناختی لی و همکاران (2017) و انحراف خلاق لین و همکاران (2016) استفاده شده است.
یافته­های پژوهش: قراردادهای نامتعارف کاری بر انحراف خلاق کارکنان تأثیر مستقیم و معناداری دارد و به‌طور غیرمستقیم از راه میانجیگری آوای کارکنان و خودبرتربینی روان‌شناختی بر انحراف خلاق کارکنان تأثیر معناداری دارد.
نوآوری پژوهش: نتایج پژوهش حاضر، عقد قراردادهای کاری نامتعارف در شرکت­های ایرانی را قوت بخشیده  است و به مدیران سازمان­ها در درک تأثیرگذاری قراردادهای نامتعارف کاری بر انحراف خلاق کمک می­کند تا با میانجیگری آوای سازنده و خودبرتربینی روان‌شناختی شرایط افزایش انحرافات خلاق را که شرط پیشرفت شرکت‌های امروزی است، فراهم کنند.
نوع مقاله: پژوهشی اصیل | موضوع مقاله: رفتار سازمانی و مدیریت منابع انسانی
دریافت: 1400/3/23 | پذیرش: 1400/4/27 | انتشار: 1400/12/10