دوره 11، شماره 3 - ( 1400 )                   جلد 11 شماره 3 صفحات 44-21 | برگشت به فهرست نسخه ها

bayat A, latifi M. Typology of Jihadi Command Styles: A Study of Twenty Holy Defense Commanders. ORMR 2021; 11 (3) :21-44
بیات عبدالحمید، لطیفی میثم. گونه‌شناسی سبک‌های فرماندهی جهادی: مطالعه بیست نفر از فرماندهان دفاع مقدس. پژوهش های مدیریت منابع سازمانی. 1400; 11 (3) :21-44

1- دانشجوی دکتری جامعه شناسی فرهنگی دانشگاه علامه طباطبایی، مربی دانشگاه افسری و تربیت پاسداری امام حسین(ع)، تهران، ایران. ، ab.bayat1400@gmail.com
2- دانشیار، گروه مدیریت دولتی، دانشکده معارف اسلامی و مدیریت، دانشگاه امام صادق (ع)، تهران، ایران.
دفاع مقدس به‌عنوان یکی از برهه‌های تاریخی که با پیروزی ملت ایران به اتمام رسید، درس‌ها و آموزه‌هایی دارد که باید به‌وسیله پژوهشگران بررسی شده و به الگو و نظریه تبدیل شود. سبک فرماندهی فرماندهان، یکی از ابعاد مهم آن دوران است که در پژوهش حاضر موردتوجه قرار گرفته ‌است. بیست نفر از فرماندهان دفاع مقدس – با در‌نظر‌گرفتن تنوع جایگاه فرماندهی، شهرت و وجود منابع در دسترس- مورد‌مطالعۀ کتابخانه‌ای قرار گرفتند. اسناد به‌دست‌آمده با رویکردی کیفی و از روش تحلیل مضمون، کدگذاری و تحلیل شده و پس از اعتبارسنجی در دو مرحله، چهار سبک فرماندهی جهادی در فرماندهان آن دوران احصا شد: «نتیجه‌گرایی خلاقانه (توجه به هدف با تکیه بر هوشمندی)»، «نتیجه‌گرایی اقتدارگرایانه (توجه به هدف با تکیه بر اقتدار)»، «کادرسازی عاقلانه (توجه به نیروها با تکیه بر هوشمندی)» و «پشتیبانی پرقدرت (تمرکز بر نیرو با تکیه بر اقتدار)».
نوع مقاله: پژوهشی کیفی | موضوع مقاله: رفتار سازمانی و مدیریت منابع انسانی
دریافت: 1399/11/26 | پذیرش: 1400/4/12 | انتشار: 1400/9/10