دوره 11، شماره 3 - ( 1400 )                   جلد 11 شماره 3 صفحات 118-95 | برگشت به فهرست نسخه ها

Seifi H, cyrus K M, Shams Gharneh N. Integrated and optimal allocation of human resources in normal and critical conditions using a new hybrid Metahuristic-fuzzy method. ORMR 2021; 11 (3) :95-118
سیفی حمیدرضا، سیروس کاوه محمد، شمس قارنه ناصر. تخصیص یکپارچه و بهینه منابع انسانی سازمان در شرایط عادی و بحرانی با استفاده از یک روش تلفیقی نوین متاهیوریستیک-فازی. پژوهش های مدیریت منابع سازمانی. 1400; 11 (3) :95-118

1- دانشجوی دکتری مهندسی صنایع، دانشکده/گروه مهندسی صنایع و مدیریت سیستم‌ها، دانشگاه امیرکبیر، تهران، ایران.
2- دانشیار، مهندسی صنایع، دانشکده/گروه مهندسی صنایع و مدیریت سیستم‌ها، دانشگاه امیرکبیر، تهران، ایران. ، Cyrusk@aut.ac.ir
3- دانشیار، مهندسی صنایع، دانشکده/گروه مهندسی صنایع و مدیریت سیستم‌ها، دانشگاه امیرکبیر، تهران، ایران.
پژوهش حاضر با هدف حل مسئله تخصیص منابع انسانی  به‌صورت یکپارچه و بهینه در شرایط عادی و بحرانی با استفاده از یک روش تلفیقی نوین متاهیوریستیک- فازی انجام شده است. روش حل شامل مدل ریاضی مسئله تخصیص و تلفیقی از الگوریتم فراابتکاری GWO و مدل استنتاج فازی سوگنو بوده است. در این پژوهش از مدل استنتاج فازی سوگنو در لایه تنظیم نرخ ارسال وظایف برای اضافه کردن قابلیت خودتنظیمی پارامترها به الگوریتم بهینه‌سازی گرگ خاکستری برای حل مسئله استفاده شده است. پس از آماده‌سازی الگوریتم توسعه یافته نوین، مسئله تخصیص منابع انسانی قبل و بعد از شرایط بحرانی و زمان وقوع بحران با این الگوریتم حل از راه داده‌های پژوهش‌های برجسته پیشین، حل شده است. مقایسه نتایج این پژوهش با نتایج 5 روش برتر در پژوهش‌های قبلی (SGA، PRS، SRS، MIP، HM) بر مبنای سه روش ارزیابی کیفیت حل‌ها (GA-FSGS، MP-FSGS، GA-SGS) نشان داد که افزایش Ω از 15000 به 25000 موجب بهبود مقادیر HM و SGA نسبت به پژوهش‌های قبلی در مجموعه داده‌های B100 و B200 شده است. همچنین مشخص شد که روش پیشنهادی در مقایسه با روش‌های حل پیشین و کیفیت راه‌حل‌های آنها، نتایج بهتر و کیفیت راه‌حل بالاتری دارد.
نوع مقاله: پژوهشی اصیل | موضوع مقاله: رفتار سازمانی و مدیریت منابع انسانی
دریافت: 1399/11/6 | پذیرش: 1400/4/13 | انتشار: 1400/9/10