دوره 11، شماره 3 - ( 1400 )                   جلد 11 شماره 3 صفحات 172-151 | برگشت به فهرست نسخه ها

najjarpour H, Nili ahmadabadi M. Prioritize identified factors and resources of the Social Security Organization to establish of multi-pillar social security system with combined approach of DANP and scenario writing. ORMR 2021; 11 (3) :151-172
نجارپور حسین علی، نیلی احمدآبادی مجید. اولویت‌بندی عوامل و منابع شناسایی شده سازمان تأمین اجتماعی برای اجرای نظام تأمین‌اجتماعی چندلایه با رویکرد تلفیقی DANP و سناریو‌نگاری. پژوهش های مدیریت منابع سازمانی. 1400; 11 (3) :151-172

1- دانش‌آموخته کارشناسی ارشد،گروه‌ مدیریت، دانشکده مدیریت و اقتصاد، دانشگاه ‌قم، قم، ایران. ، hosein.najjarpour@gmail.com
2- استادیار،گروه‌ مدیریت، دانشکده مدیریت و اقتصاد، دانشگاه ‌قم، قم، ایران.
تعادل ‏نداشتن منابع‏ و ‏مصارف، مدیریت سرمایه‏ گذاری ناکارامد و لزوم ‏اصلاحات ‏ساختاری که در نظام کنونی تأمین اجتماعی وجود دارد، از یک‌سو و تجربه موفق نظام ‏تأمین‏ اجتماعی ‏چندلایه ‏در برخی ‏کشورها از سوی دیگر موجب استقبال از این نظام ‏در‏ ایران‏‏ شد.‏ پژوهش با‏ هدف ‏شناسایی‏‏ و ‏اولویت‏بندی ‏‏چالش‏ها ‏ و ‏نیروهای ‏پیشران‏ مؤثر،‏ ارزیابی ‏منابع ‏سازمان‏ ، تدوین ‏و انتخاب ‏سناریو‏ انجام شده ‏است. مدلسازی‏‏ پژوهش ‏با ‏روش ‏دیمتل ‏و تحلیل ‏داده‏ ها با‏ ای‏ان‏پی ‏‏‏‏‏‏انجام ‏شد. روش‏ پژوهش ‏توصیفی ‏و ‏مبتنیبر ‏نظرسنجی ‏خبرگان ‏(‏‏‏45 نفر از مدیران‏ تأمین‏ اجتماعی ‏استان ‏اصفهان) است.‏ نتاج نشان‏‏ داد‏ که ‏اثرگذارترین‏ گروه‏ چالش، «چالش‌های ‏بیمه ‏و ‏بازنشستگی» ‏است ‏و ‏عامل «نزدیکی ‏به ‏نقطه سربه‌سر مالی» به‌عنوان مهم‌ترین زیرچالش محسوب می‌شود. همچنین دو عامل «تأمین‏ منابع ‏مالی ‏پایدار» و «تعامل با نهادها ‏و ‏سازمان‌های‏ مرتبط» به‌عنوان دو نیروی پیشران استقرار این نظام شناسایی‏ شدند. با قرار‏دادن این‏ دو پیشران در ماتریس ‏شوارتز، محتمل‌ترین سناریو، سناریوی‏ کندوی ‏بی ‏عسل تشخیص ‏داده‏ شد.
نوع مقاله: پژوهشی اصیل | موضوع مقاله: استراتژی و مدیریت
دریافت: 1399/9/20 | پذیرش: 1400/3/25 | انتشار: 1400/9/10