دوره 11، شماره 3 - ( 1400 )                   جلد 11 شماره 3 صفحات 93-71 | برگشت به فهرست نسخه ها

Soleymani-Damaneh R, Mozaffari M, karimi takalo S. Identification and Ranking of Green Innovation Barriers in Medical Centers Using Best-Worth Multi-criteria Decision-Making Method. ORMR 2021; 11 (3) :71-93
سلیمانی دامنه رضا، مظفری غربا مهدیه، کریمی تکلو سلیم. شناسایی و رتبه‌بندی موانع نوآوری سبز در مراکز درمانی با استفاده از روش تصمیم‌گیری چندمعیاره بهترین- بدترین (BWM). پژوهش های مدیریت منابع سازمانی. 1400; 11 (3) :71-93

1- استادیار، گروه مدیریت، دانشکده علوم اداری و اقتصاد، دانشگاه ولی عصر(عج) رفسنجان، کرمان، ایران. ، r.soleymani@vru.ac.ir
2- کارشناسی ارشد مدیریت، دانشکده علوم اداری و اقتصاد، دانشگاه ولی عصر (عج) رفسنجان، کرمان، ایران.
3- استادیار، گروه مدیریت، دانشکده علوم اداری و اقتصاد، دانشگاه ولی عصر(عج) رفسنجان، کرمان، ایران.
یکی از مهم­ترین موضوعاتی که امروزه در سطح جهانی مطرح می­شود، حفاظت از محیط‌زیست است. نوآوری سبز منجربه کاهش اثرهای منفی محیطی و عاملی اساسی در حفظ مدیریت زیست­ محیطی است. نوآوری سبز شامل استفاده از محصولات، روش­ها و مواد جدید برای کاهش استفاده از منابع طبیعی و محدود کردن تخلیه مواد مضر و ایجاد آلودگی در محیط است. ازآنجایی‌که بیمارستان­ها دومین صنعت آلوده­ کننده محیط زیست هستند و مراکز درمانی مقادیر زیادی از برق، آب، مواد غذایی و مصالح ساختمانی برای ارائه خدمات با کیفیت بالا مصرف می­کنند، نوآوری سبز برای آنها اهمیت بالایی دارد. موفقیت نوآوری سبز بستگی به توانایی شرکت برای شناسایی و غلبه بر موانع بالقوه آن دارد. سازمان­ها آگاهی کمی از موانع نوآوری سبز که از دستیابی آنها به مزایای این نوآوری جلوگیری می­کند، دارند. بنابراین برای ایجاد فرهنگ نوآوری سبز در سازمان، در گام اول نیاز به شناسایی و اولویت­ بندی موانع نوآوری جهت رفع آنها می­باشد. در این پژوهش با بررسی ادبیات پژوهش و نظرخواهی از 12 نفر از خبرگان بیمارستانی، 15 مانع فرعی در قالب چهار مانع اصلی مدیریتی، تأمین­ کننده سبز، منابع انسانی و مالی برای مراکز درمانی شناسایی شد. سپس با استفاده از روش بهترین-بدترین به وزن­دهی و رتبه­ بندی آنها پرداخته شد که نتایج نشان داد موانع مدیریتی و به‌خصوص تعهد نداشتن مدیریت به‌عنوان مهم­ترین مانع برای نوآوری سبز در مراکز درمانی می­باشد. بنابراین در درجه اول باید این مفهوم و مزایا و اشکال‌های آن برای مدیران تشریح شود و سپس سراغ رفع سایر موانع رفت.
نوع مقاله: پژوهشی اصیل | موضوع مقاله: استراتژی و مدیریت
دریافت: 1399/8/1 | پذیرش: 1400/4/12 | انتشار: 1400/9/10