دوره 11، شماره 3 - ( 1400 )                   جلد 11 شماره 3 صفحات 149-119 | برگشت به فهرست نسخه ها

Mazroui Nasrabadi E, Jannesari G. Human Resource Resilience Strategies. ORMR 2021; 11 (3) :119-149
مزروعی نصرآبادی اسماعیل، جان نثاری غزاله. راهبردهای تاب‌آورسازی منابع انسانی. پژوهش های مدیریت منابع سازمانی. 1400; 11 (3) :119-149

1- استادیار، گروه مدیریت و کارآفرینی، دانشکده علوم انسانی، دانشگاه کاشان، کاشان، ایران. ، Drmazroui@kashanu.ac.ir
2- کارشناسی ارشد، مدیریت کسب و کار، گروه مدیریت و کارآفرینی، دانشکده علوم انسانی، دانشگاه کاشان، کاشان، ایران.
شناسایی، کاهش و مقابله با ریسک­های منابع انسانی برای تعالی سازمان ضروری است. هدف از این پژوهش شناسایی، تحلیل و ارائه راهبردهایی به‌منظور مقابله با ریسک­ها در یکی از سازمان­های دولتی استان اصفهان است. مطالعه حاضر به‌صورت آمیخته انجام شده و در این پژوهش با استفاده از روش‌های FMEA و FAAO راهبردهای تاب­آوری ارائه شده و عدد تاب­آوری به‌صورت کمّی محاسبه شده است. جامعه آماری این پژوهش خبرگان  منابع انسانی است و باتوجه‌به محدودیت جامعه آماری تمامی کارمندان به‌عنوان نمونه انتخاب شده­اند. کلیه ریسک­ها با استفاده از مطالعه ادبیات پژوهش و مصاحبه عمیق با خبرگان بدست آمده و در نهایت مصاحبه­ها با روش تحلیل مضمون کدگذاری شده­اند. در مرحله اول این پژوهش، 34 ریسک شناسایی شدند و از بین آنها 10 ریسک مهم­تر انتخاب شده و راهبردهای مقابله با آنان ارائه گردید؛ سپس به‌منظور بازیابی، 3 ریسک: ابتلا به بیماری بلندمدت، عدم رضایت شغلی کارمندان و خروج تجربه و مهارت بدون ثبت تجربه (انتقال) انتخاب و در مجموع 9 راهبرد برای بازگشت به حالت قبل از وقوع ریسک و یا مطلوب­تر از آن ارائه شد. میزان تاب­آوری بخش منابع انسانی این سازمان قبل از وقوع ریسک 0.66 و بعد از وقوع ریسک 0.84 بدست آمده است.
نوع مقاله: پژوهشی اصیل | موضوع مقاله: رفتار سازمانی و مدیریت منابع انسانی
دریافت: 1399/7/17 | پذیرش: 1400/3/9 | انتشار: 1400/9/10