دوره 10، شماره 4 - ( 1399 )                   جلد 10 شماره 4 صفحات 51-31 | برگشت به فهرست نسخه ها

Bakhshandeh S, ahmadi H, Shaaabany S. Identifying and prioritizing critical success factors in implementing business intelligence related to human factors; using the DEMATEL technique. ORMR 2021; 10 (4) :31-51
بخشنده سمیه، احمدی حیدر، شعبانی اسماعیل. شناسایی و اولویت‌بندی عوامل حیاتی موفقیت پیاده‌سازی هوش تجاری مرتبط با عوامل انسانی با استفاده از فن DEMATEL. پژوهش های مدیریت منابع سازمانی. 1399; 10 (4) :31-51

1- دانشجوی دکتری مدیریت منابع انسانی، دانشکده مدیریت، دانشگاه خوارزمی، تهران، ایران.
2- استادیار، گروه مدیریت بازرگانی، دانشکده کسب‌و‌کار و اقتصاد، دانشگاه خلیج فارس، بوشهر، ایران. ، ahmadi@pgu.ac.ir
3- دانش آموخته دکترای مدیریت توسعه، دانشکده مدیریت، دانشگاه تهران، تهران، ایران
عواملهای مختلفی در پیادهسازی موفق سیستم هوش تجاری نقش بازی میکنند. این در حالی است که اغلب عواملهای فناورانه و ابزارگونه هوش تجاری موردتوجه پژوهشگران، مدیران و سرمایهگذاران بوده است. در پژوهش حاضر با بهرهگیری از رویکرد مدیریتی هوش تجاری، عواملهای حیاتی موفقیت پیادهسازی هوش تجاری مرتبط به عوامل انسانی با استفاده از ادبیات و نظرات خبرگان شناسایی و رتبهبندی شدند. به این منظور برای گردآوری دادهها از رویکرد مرور ادبیات تممحور کرسول استفاده شد که از تعداد 121 منبع بهعنوان جامعه آماری، تعداد 33 منبع با استفاده از معیارهایی خروج معالعه انتخاب گردید. به این ترتیب خوشهها و عوامل انسانی اثرگذار بر موفقیت هوش تجاری استخراج شدند و مبنایی برای تدوین پرسش‌نامه مبتنی بر مقایسههای زوجی قرار گرفت. با بهرهگیری از نظرات ده خبره حوزه هوش تجاری برای تجریه و تحلیل دادهها از فن دیمتل که به بهترین وجه روابط تأثیرگذاری و تأثیرپذیری را نشان میدهد، استفاده شد. روایی محتوا پرسشنامه از راه خبرگان حوزه کسبوکار هوش تجاری و قابلیت اعتماد پرسش‌نامه نیز به کمک روش آلفای کرونباخ مورد تأیید قرار گرفت. نتایج نشان داد که از بین چهار خوشه عوامل مرتبط با اعضای گروه، عوامل مرتبط با مدیر پروژه، عوامل مرتبط با پذیرش و همکاری کاربران و عوامل مرتبط به سازمان بهتریتب عوامل مرتبط به سازمان و عوامل مرتبط به مدیر طرح از عوامل علی اثرگذار بر دیگر عوامل هستند.
نوع مقاله: توصیفی و نظرسنجی | موضوع مقاله: رفتار سازمانی و مدیریت منابع انسانی
دریافت: 1399/2/7 | پذیرش: 1399/8/7 | انتشار: 1399/12/27