دوره 10، شماره 2 - ( 1399 )                   جلد 10 شماره 2 صفحات 146-123 | برگشت به فهرست نسخه ها

Kiyani H R, Anvary Rostamy A A, Garkaz M. The Effects of Managers’ Overconfidence on the Quality of Auditing and Audit Fee of Firms Listed on the Tehran Stock Exchange. ORMR 2020; 10 (2) :123-146
کیانی حمیدرضا، انواری رستمی علی اصغر، گرکز منصور. بررسی تأثیر بیش‌اطمینانی مدیران بر کیفیت و هزینه حسابرسی شرکت‌های بورس اوراق بهادار تهران. پژوهش های مدیریت منابع سازمانی. 1399; 10 (2) :123-146

1- دانشجوی دکتری، گروه مدیریت مالی، دانشکده مدیریت، واحد امارات متحده عربی، دانشگاه آزاد اسلامی، دبی، امارات متحده عربی.
2- استاد مالی، گروه برنامه‌ریزی و مدیریت، پژوهشکده مطالعات مدیریت و توسعه فناوری، دانشگاه تربیت مدرس، تهران، ایران ، anvary@modares.ac.ir
3- دانشیار، گروه حسابداری، دانشکده مدیریت، واحد گرگان، دانشگاه آزاد اسلامی، گرگان، ایران.
این پژوهش به بررسی تأثیر بیش‌اطمینانی مدیران، کیفیت حسابرسی و هزینه حسابرسی شرکت‌های پذیرفته‌شده در بورس اوراق بهادار تهران پرداخته است. برای برآورد مدل و آزمون فرضیه‌های پژوهش، 128 شرکت طی دوره 1389 تا 1396 به‌عنوان نمونه تعیین شد. پس از ارائه آمارهای توصیفی، نتایج آزمون‌های مانایی و نتایج آزمون رگرسیون‌های چند متغیره خطی ارائه شد. سپس آزمون‌های چاو (اف لیمر) و هاسمن برای تعیین نوع مدل تخمین به اجرا در آمد. نتایج آزمون‌های چاو و هاسمن، استفاده از روش پانل دیتا با اثرات ثابت را تعیین کردند. برای حصول اطمینان از تخمین مدل پانل دیتا نیز به بررسی نرمال‌بودن باقیمانده‌ها و بررسی نموداری پسماندها پرداخته شد. نتایج آزمون فرضیه‌ها نشان داد که بیش‌اطمینانی مدیران بر کیفیت حسابرسی و هزینه حسابرسی از یک طرف و کیفیت حسابرسی نیز بر هزینه حسابرسی ازطرف دیگر تأثیر مثبت می‌گذارد.
نوع مقاله: پژوهشی اصیل | موضوع مقاله: استراتژی و مدیریت
دریافت: 1398/11/19 | پذیرش: 1399/4/21 | انتشار: 1399/8/6