دوره 10، شماره 2 - ( 1399 )                   جلد 10 شماره 2 صفحات 44-23 | برگشت به فهرست نسخه ها

Hamzehpoor M, Etemadi M. Identifying lean Leadership pattern in Public Organizations: Grounded Theory. ORMR 2020; 10 (2) :23-44
حمزه پور مهدی، اعتمادی مرجان. اکتشاف الگوی رهبری ناب در سازمان‌های دولتی: نظریه‌ای داده‌بنیاد. پژوهش های مدیریت منابع سازمانی. 1399; 10 (2) :23-44

1- استادیار، گروه مدیریت صنعتی، دانشکده معارف اسلامی و مدیریت، دانشگاه امام صادق (ع)، تهران، ایران. ، m.hamzehpoor@isu.ac.ir
2- دکتری مدیریت دولتی (گرایش منابع انسانی)، گروه مدیریت دولتی، دانشکده مدیریت و حسابداری، دانشگاه علامه طباطبائی (ره)، تهران، ایران.
در دنیای سازمانی، رهبران یا مدیران افرادی بسیار تعیینکننده و مؤثرند، و مشاغل مدیریتی و رهبری از کلیدیترین مشاغل سازمانها است که این موضوع در سازمانهای دولتی به دلیل نقش پررنگ و محوری این سازمانها در جامعه کلیدیتر می‌باشند. در پژوهش حاضر، پژوهشگران برآنند تا الگوی رهبری مناسبی را برای سازمان های دولتی پیشنهاد دهند ، پس از بررسیهای دقیق، الگوی رهبری ناب، که پیشتر در محیط صنعت بکارگرفته شده است، مبنایی برای استخراج الگوی رهبری در سازمانهای دولتی درنظرگرفتهشد. برای نیل به این هدف از روش پژوهش کیفی نظریه دادهبنیاد و استفاده از روش گردآوری داده ها به شکل مصاحبه های عمیق و نیمهساختارمند با خبرگان دانشگاهی یا اجرایی (یا توامان) موضوع، برمبنای روش نمونه گیری هدفمند استفاده گردید، و برمبنای راهبرد کدگذاریِ نکات کلیدی، کدگذاریهای باز، محوری و انتخابی و استفاده کارا و اثربخش از نرمافزار تحلیل کیفی(MAXQDA.PRO.2018.1)، مقولههای اصلی"الزامات دولت"، "اصالت" "کنشها و تعاملات سازمانی"،"جریانهای محیطی اثرگذار بیرونی"و نیز"اقدامات درون سازمانی" استخراج گردید، که منجر به پیامدهای این الگوی اکتشافی درقالب مقوله "رهبری ناب" شده است. دو نتیجه کلیدی "الگوی اکتشافی توصیفی نظریه رهبری ناب در سازمانهای دولتی" و" استخراج قضایای نظری"همراه با پیشنهادهای پژوهشی و اجرایی حاصل این فرآیند پژوهشی است.
نوع مقاله: پژوهشی کیفی | موضوع مقاله: رفتار سازمانی و مدیریت منابع انسانی
دریافت: 1398/7/15 | پذیرش: 1399/2/31 | انتشار: 1399/8/6