دوره 9، شماره 3 - ( 1398 )                   جلد 9 شماره 3 صفحات 87-61 | برگشت به فهرست نسخه ها

ganjali A. Developing University Employees’ Motivation Model: Mixed Methods Approach. ORMR 2020; 9 (3) :61-87
گنجعلی اسداله. طراحی الگوی انگیزش کارکنان دانشگاه با روش پژوهش ترکیبی. پژوهش های مدیریت منابع سازمانی. 1398; 9 (3) :61-87

استادیار، گروه مدیریت بازرگانی، دانشکده معارف اسلامی و مدیریت، دانشگاه امام صادق(ع) ، ganjali@isu.ac.ir
با وجود نقش چشمگیری که کارکنان دانشگاه در تحقق اهداف دانشگاه و آموزش عالی ایفا می‌کنند، عوامل انگیزش کارکنان دانشگاه مورد‌توجه چندانی قرار نگرفته است. پژوهش حاضر با هدف طراحی الگوی انگیزش کارکنان غیرهیأت علمی دانشگاه و اولویت‌بندی مؤلفه‌های آن برای تقویت انگیزش شغلی کارکنان در دانشگاه امام صادق (ع) به‌عنوان مورد مطالعه انجام شده است. پژوهش حاضر از نوع مطالعات کاربردی است که به‌روش ترکیبی و با استراتژی اکتشافی انجام شده است. بخش کیفی پژوهش با روش تحلیل مضمون و بخش کمّی با روش توصیفی- پیمایشی انجام شده است. برای ارزیابی برازش مدل از تحلیل عاملی تأییدی با کمک نرم‌افزار اسمارت پی‌ال‌اس استفاده شده است. به‌منظور اولویت‌بندی مؤلفه‌های انگیزش کارکنان دانشگاه از تحلیل اهمیت- عملکرد استفاده شده است. نتیجه تحلیل داده‌های کیفی، شناسایی 125 مضمون پایه، 25 مضمون سازمان‌دهنده و 8 مضمون فراگیر است. الگوی پیشنهادی دارای هشت مقوله جهت‌گیری دانشگاه، جو دانشگاه، رهبری، جبران خدمات، فرایندها و کارکردهای منابع انسانی، محیط کار، همکاران و عوامل شغلی است. نتایج تحلیل داده‌ها در بخش کمّی نشان می‌دهد که مدل پیشنهادی پژوهش از برازش مطلوبی برخوردار است.همچنین، پنج اولویت دانشگاه امام صادق (ع) برای بهبود انگیزش شغلی کارکنان شامل پرداخت‌های نقدی، توسعه حرفه‌ای و امنیت شغلی، رفتار کارمندمدار مسئولان، کمک هزینه و ویژگی‌های فردی مسئولان، تأمین استعدادها و مدیریت عملکرد می‌باشد.

متن کامل [PDF 331 kb]   (2001 دریافت)
نوع مقاله: پژوهشی اصیل | موضوع مقاله: رفتار سازمانی و مدیریت منابع انسانی
دریافت: 1398/5/15 | پذیرش: 1398/11/20 | انتشار: 1398/11/20