دوره 6، شماره 3 - ( 1395 )                   جلد 6 شماره 3 صفحات 170-153 | برگشت به فهرست نسخه ها

Ghodoosi M R, Mousakhani M. Developing a Bi-Level Mathematical Model for Talents Substitution in Iranian Organizations: Game Theory Approach. ORMR 2016; 6 (3) :153-170
قدوسی محمد رضا، موسی خانی محمد. ارائه مدل ریاضی دو سطحی جانشین‌پروری استعدادها در سازمان‌های ایرانی با رویکرد تئوری بازی‌ها. پژوهش های مدیریت منابع سازمانی. 1395; 6 (3) :153-170

1- دانشجوی دکتری، گروه مدیریت فناوری اطلاعات، دانشکده مدیریت، دانشگاه تهران، تهران، ایران
2- - دانشیار، گروه مدیرت فناوری اطلاعات، دانشکده مدیریت، دانشگاه تهران، تهران، ایران
یکی از دغدغه‌های اصلی در مدیریت سازمان‌های دانش بنیان کنونی را باید تلاشی برای متوازن‌سازی شاخص‌های مدیریت جانشین‌پروری استعدادها دانست. در این حوزه بسیاری از سازمان‌های برنامه‌ریز با توجه به محدودیت منابع ترجیح می‌دهند تا از امکان توسعه استعدادها یا جذب از خارج سازمان، خلأ موجود خود را بهبود بخشند. گرچه ادبیات این حوزه به‌شدت در مورد ضرورت مدیریت استعداد و مخزن استعداد سخن گفته است اما تاکنون روش‌های برنامه ریزی کمّی در این حوزه معرفی نشده که سبب می‌شود تا جای خالی مدل‌های ریاضی برای تصمیم‌گیری صحیح در این حوزه بیش از پیش احساس شود. بر این مبنا، در نظر گرفتن مفروضات واقعی، منجر به ایجاد یک مدل برنامه‌ریزی عدد صحیح مختلط خطی دو سطحی مبتنی بر تئوری بازی شده است که عملکرد مدل بر‌اساس چندین نمونه واقعی در یکی از شرکت‌های ارتباطی ایران در ده سال شده مورد بررسی قرار گرفته است. برای حل مدل و تحلیل نتایج، از الگوریتم فراابتکاری حرکت دسته پرندگان استفاده شده است. نتایج حاکی از موفقیت این الگوریتم در حل مدل ارائه شده بوده است.
نوع مقاله: علمی پژوهشی | موضوع مقاله: پژوهش های مدیریت منابع سازمانی
دریافت: 1394/8/11 | پذیرش: 1395/8/1 | انتشار: 1395/8/1