دوره 9، شماره 3 - ( 1398 )                   جلد 9 شماره 3 صفحات 60-45 | برگشت به فهرست نسخه ها

Alikhani R, Aliahmadi A, Rasouli M R. Out-of-Network Factors Affecting Governance in the Health System: Systematic Review. ORMR 2020; 9 (3) :45-60
عالیخانی رضا، علی احمدی علیرضا، رسولی محمدرضا. عوامل خارج از شبکه و تأثیرگذار بر حکمرانی در نظام سلامت: مرور نظام‌مند. پژوهش های مدیریت منابع سازمانی. 1398; 9 (3) :45-60

1- کارشناس ارشد، گروه مهندسی صنایع- سیستم، دانشکده مهندسی صنایع، دانشگاه علم و صنعت ایران
2- استاد، گروه مهندسی صنایع- سیستم، دانشکده مهندسی صنایع، دانشگاه علم و صنعت ایران
3- استادیار، گروه مهندسی صنایع- سیستم، دانشکده مهندسی صنایع، دانشگاه علم و صنعت ایران ، rasouli@iust.ac.ir

همکاری شبکه‌ای ضرورتی اجتنابناپذیر برای ارائه خدمات باکیفیت در نظام سلامت محسوب می‌شود. استفاده از ساختارهای همکاری و سازوکار‌های هماهنگی در قالب یک الگوی حکمرانی مطلوب شرط موفقیت در همکاری شبکه‌ای است. عوامل مختلفی بر طراحی یک الگوی حکمرانی موفق در شبکه‌های مراقبت از سلامت تأثیر می‌گذارد. با توجه به اهمیت این عوامل در طراحی الگوی حکمرانی، تا به‌ حال به بررسی جامع عوامل خارج از کنترل شبکه پرداخته نشده است. در این پژوهش به شناسایی عوامل خارج از کنترل شبکه که باید در طراحی یک الگوی حکمرانی مطلوب در نظام سلامت توجه شوند، پرداخته میشود. در اینجا برای شناسایی و استخراج عوامل تأثیرگذار خارج از کنترل از روش مرور نظام‌مند ادبیات (SLR) استفاده می‌کنیم. با جستجوی مقالههای مرتبط با سؤال تحقیق در پایگاه داده وب آف ساینس به‌عنوان یک پایگاه جامع، 1500 مقاله حاصل شد. با غربالگری نتایج حاصل شده براساس عنوان این مطالعات با معیارهای ورودی و خروجی 150 مقاله حاصل گردید. غربالگری نهایی این 150 مقاله براساس چکیده و نتیجه‌گیری به 11 مقاله‌ نهایی منهی شد که 15 قطعه شواهد از آنها استخراج شد. با ترکیب شواهد استخراج شده به‌منظور دستیابی دیدگاهی جامع، 4 کلاس با 15 مؤلفه ایجاد شد. بر این اساس، اقتضائات محیطی، سطح دخالت دولت در نظام سلامت، ماهیت سیاست‌ها، مداخلههای دولتی در نظام سلامت و نیز نرخ ارجاعات در شبکه‌های سلامت به‌عنوان مهم‌ترین عوامل خارج از کنترل شبکه شناسایی شد. حکمرانی شبکه تنها در صورتی موفق خواهد بود که عوامل مؤثر بر طراحی آن در نظر گرفته شود.

نوع مقاله: مروری سیستماتیک | موضوع مقاله: استراتژی و مدیریت
دریافت: 1397/5/18 | پذیرش: 1398/11/20 | انتشار: 1398/11/20