دوره 1، شماره 3 - ( 1390 )                   جلد 1 شماره 3 صفحات 167-135 | برگشت به فهرست نسخه ها

Evaluation of the Roles of Organizational structure on facilitating the agility in the software development companies: A case study of an Iranian Software Company. ORMR 2011; 1 (3) :135-167
فرزانه ماندانا، سهرابی بابک، رئیسی وانانی ایمان. بررسی نقش ابعاد ساختار سازمانی در تسهیل چابکی سازمان های تولیدکننده نرم افزار: مطالعه موردی یک شرکت نرم افزاری. پژوهش های مدیریت منابع سازمانی. 1390; 1 (3) :135-167

1- دانشجوی کارشناسی ارشد مدیریت فناوری اطلاعات، دانشگاه تهران
2- دانشیار دانشکده مدیریت دانشگاه تهران
3- دانشجوی دکتری مدیریت فناوری اطلاعات، دانشگاه تهران
از آن جا که تغییرات محیطی بر بسیاری از وجوه سازمان اثر گذاشته، سازمان ها باید با استفاده از راهکارهای مناسب خود را به صورت پویا با تغییرات محیطی وفق دهند تا قادر به بقای خود گردند. یکی از بهترین روش ها برای مقابله با تغییرات محیطی، هدایت سازمان به سمت چابک بودن می باشد. سازمانی که به شکل چابک طراحی شده باشد دارای ساختار سازمانی منحصر به فردی است که سبب می شود سازمان در انجام فرایندها ی خود با اثربخشی بیشتری عمل کند. بر این اساس یکی از راه های چابکی سازمان ها، شکل دهی مناسب ساختار سازمانی می باشد. هدف اصلی این پژوهش بررسی تاثیر ساختار سازمانی بر چابکی سازمان ها است که منجر به تدوین مدل مناسب نقش متغیرهای ساختاری بر تسهیل چابکی سازمان گردیده است. در پژوهش حاضر پس از مطالعۀ دقیق ادبیات موضوعی مرتبط، شاخص های عمومی ساختار سازمانی تاثیر گذار بر چابکی سازمان مورد شناسایی قرار گرفته و در ادامه نسبت به یافتن اولویت این شاخص ها و شناسایی سایر شاخص های اثر گذار اقدام گردیده است. سپس با مطالعه موردی یکی از بزرگترین شرکت های توسعه نرم افزاری در ایران میزان چابکی آن سازمان بر اساس شاخص های شناسایی شده مورد ارزیابی قرار گرفته و پیشنهاداتی برای بهبود ساختار سازمانی آن ارائه شده است. در این مقاله تلاش شده است تا شاخص های ساختار سازمانی و میزان تاثیر آن ها بر چابکی سازمان و هماهنگ سازی فرایندهای کسب و کار در تقابل با تغییرات محیطی، مورد بررسی نظری و تجربی قرار گیرد.

دریافت: 1390/6/6 | پذیرش: 1390/8/1 | انتشار: 1390/9/25