دوره 2، شماره 2 - ( 1391 )                   جلد 2 شماره 2 صفحات 21-1 | برگشت به فهرست نسخه ها

Salehi A, Hozoori M J, Danayefard H, Najari R. Improvement organizational commitment and job satisfaction in Iranian public organizations: Study and explanation the role of psychological capital components. ORMR 2012; 2 (2) :1-21
URL: http://ormr.modares.ac.ir/article-28-12029-fa.html
صالحی علی، حضوری محمد جواد، دانایی فرد حسن، نجاری رضا. ارتقاء تعهد سازمانی و رضایت شغلی کارکنان سازمان‌های دولتی ایران:‌ بررسی و تبیین نقش اجزای سرمایه روان‌شناختی. پژوهش های مدیریت منابع سازمانی. 1391; 2 (2) :1-21

URL: http://ormr.modares.ac.ir/article-28-12029-fa.html

1- دانشگاه پیام نور/ هیأت علمی
2- هیأت علمی / پیام نور
3- هیأت علمی/ تربیت مدرس
4- هیأت علمی/ پیام نور
سرمایه روان‌شناختی از جمله مفاهیم نوینی است که توانمندی‌ها و صفات مثبت در افراد و اهمیت محیط‌های کاری مثبت را مورد توجه قرار می‌دهد و سعی می‌کند با نگاهی علمی و عملی حضور مؤلفه‌های مثبت را در زندگی کاری و شخصی کارکنان هموارتر سازد. نظر به اهمیت این موضوع، هدف این مقاله بررسی و تبیین آثار امید، خود-کارآمدی، خوش‌بینی و تاب‌آوری بر ارتقاء گرایشات کارکنان در زمینه تعهد سازمانی و رضایت شغلی کارکنان سازمان‌های دولتی ایران است. این پژوهش سبغه کمّی داشته و از استراتژی همبستگی تبعیت می‌کند. داده‌های پژوهش با استفاده از پرسشنامه‌های استاندارد از بین جامعه آماری پژوهش که عبارت بودند از کارکنان سازمان‌های دولتی تهران گردآوری و با استفاده از روش تحلیل عاملی تأییدی و مدل‌سازی معادلات ساختاری تحلیل شدند. نتایج پژوهش نشان داد که امید، خود-کارآمدی و تاب‌آوری با رضایت شغلی رابطه معنی‌داری داشته‌اند، اما خوش‌بینی آن را تحت تأثیر قرار نمی‌دهد. همچنین هر چهار مؤلفه مورد بررسی با تعهد سازمانی رابطه معنی‌دار داشته‌اند، و تاب‌آوری بیشترین تأثیر را داشته است. از طرف دیگر تعهد عاطفی بیشترین تأثیر را از اجزای سرمایه روان‌شناختی پذیرفته است. به این ترتیب اجزای سرمایه روان‌شناختی پیش‌بینی کننده قابل توجهی از نگرش کارکنان به تعهد سازمانی و رضایت شغلی در سازمان‌های دولتی ایران است.

نوع مقاله: مقاله استخراج شده از پایان نامه | موضوع مقاله: اصلی
دریافت: 1391/10/26 | پذیرش: 1391/6/1 | انتشار: 1392/2/1