دوره 6، شماره 3 - ( 1395 )                   جلد 6 شماره 3 صفحات 82-61 | برگشت به فهرست نسخه ها

dehghanan H, khashei V. Self-Determination Theory as a Framework for Exploring the Impact of Work Climate and Social Network Size on Motivation of Volunteering Activities. ORMR 2016; 6 (3) :61-82
دهقانان حامد، خاشعی ورنامخواستی وحید، رحیمی سعید. تأثیر جو کاری و اندازه شبکه اجتماعی بر انگیزه فعالیت‌های داوطلبانه کاربست نظریه خود ‌تعیین‌‌گری. پژوهش های مدیریت منابع سازمانی. 1395; 6 (3) :61-82

1- استادیار، گروه مدیریت بازرگانی، دانشکده مدیریت و حسابداری، دانشگاه علامه طباطبایی (ره)، تهران، ایران.
2- کارشناسی ارشد رشته مدیریت اجرایی،دانشکده مدیریت و حسابداری،دانشگاه علامه طباطبایی(ره)،تهران،ایران
امروزه داوطلبان جایگاه ویژه‌ای در ساختار سازمان‌ها پیدا کرده‌اند. آنان با کاهش هزینه ناشی از قوانین و سبک‌تر‌ کردن بودجه مربوط به کارکنان تمام وقت، به سازمان‌ها کمک می‌کنند. در پژوهش حاضر تأثیر جو کاری و اندازه شبکه اجتماعی بر انگیزه فعالیت‌های داوطلبانه افراد بر‌اساس نظریه خود تعیین‌گری بررسی شد. جامعه آماری پژوهش شامل تمام داوطلبان فعال مناطق 22‌گانه هلال احمر شهر تهران بود. به منظور تعیین حجم نمونه مورد نیاز از فرمول کوکران ، به منظور نمونه‌گیری از روش نمونه‌گیری خوشه‌ای دو مرحله‌ای و به‌منظور جمع‌آوری داده‌های مورد نیاز پژوهش از پرسشنامه‌های استاندارد استفاده شد. تجزیه و تحلیل داده‌های به‌دست آمده با استفاده از روش معادلات ساختاری (SEM) از طریق نرم‌افزار لیزرل انجام شد. نتایج تجزیه و تحلیل داده‌ها نشان داد که جو کاری بر هر دو انگیزش مستقل و کنترل‌شده داوطلبان تأثیر مثبت دارد و هر دو تأثیر به‌وسیله ارضای نیازهای اساسی روانشناختی آنان میانجی‌گری می‌شود. همچنین نتایج تجزیه و تحلیل داده‌ها نشان داد که اندازه شبکه اجتماعی داوطلبان بر انگیزش مستقل داوطلبان تأثیر مثبت و بر انگیزش کنترل‌شده آنان تأثیر منفی دارد و هر دو تأثیر به‌وسیله ارضای نیازهای اساسی روانشناختی آنان میانجی‌گری می‌شود.
نوع مقاله: مقاله استخراج شده از پایان نامه | موضوع مقاله: مدیریت رفتار سازمانی
دریافت: 1394/7/27 | پذیرش: 1395/8/1 | انتشار: 1395/8/1